Élre állt a Brassói Corona


Rengeteg gól a Cenk alatt.

Csíkszeredából Brassóba költözött a jégkorong Erste Liga, illetve a román bajnokság rangadója, amelyen a Brassói Corona a Csíkszeredai Sportklubot fogadta.

Csíkszeredában kedden és szerdán felemás meccseket játszottak a felek. Az első találkozón hatalmas sansszal a Corona pontot mentett, majd a másodikon kihasználva a csíkiak védelmi megingásait sima győzelmet arattak.

A párharc szombatra és vasárnapra Brassóba költözött. Új párharcra volt kilátás. Értelemszerűen a legutóbbi meccsből okulva a csíkiak módosítottak a kereten. A kapuba Szamankov kezdett, míg a védekező játékot igyekezett megerősíteni a Jason Morgan-Hozó Levente edzőpáros és Wishart mellett Loginovot is bevonták.

Ezúttal is gyors gólt hozott a meccs, Becze három és fél perc után talált be éles szögből. A Sportklub emberhátrányba került, és bár ezt a két percet kivédekezte, nem sokkal a kiegészülés után Molnár Zoltán egyenlített. A folytatásban is sok volt a kiállítás, a Brassó kettős fórba is került, és ezzel Carlson élt. A négy az öt elleni helyzetből viszont a Csíkszereda egyenlített Combs révén. Azonban a Coronának erre is volt válasza, Finucci volt eredményes a 18. percben.

A Sportklub a meccs felénél érte utol újra riválisát, Gecse Olivér egyenlített. Rossz csere miatt ismét megfogyatkoztak a vendégek, és a 36. percben Péter Balázs újra a brassóiaknak szerzett vezetést.

A Csíkszereda áthúzódó emberelőnnyel kezdte az utolsó harmadot, és Combs gyorsan egalizált ismét. Ez azonban csak három percig maradt így, Finucci újra bevette a kaput. A vendégek kihasználatlanul hagytak egy fórt, majd páros kiállítás következett, és ebből újra egyenlített Becze. A Brassó viszont továbbra is jó arányban élt a fórokkal, Carlson pedig ismét betalált, így az utolsó öt perc hazai előnnyel indult. És ez hamar kettőre nőtt, Péter Balázs volt újra eredményes, Valchar pedig már a negyedik asszisztját osztotta ki. Az 58. percben vendég időkérés és kapuslehozatal következett, de a Csíkszereda nem tudott közelebb zárkózni.

A Brassó hozta a magabiztos kapus-, illetve védekező játékát, míg a Sportklubnál épp ezek a hiányosságok. Hiányzik a kiemelkedő kapusteljesítmény, míg a kapu előtti területeket nem sikerül megfelelően levédekezni.

A győzelemmel a Brassó az élre állt, megelőzte a Fradit. Vasárnap újra összecsap a két együttes.

Erste Liga
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 7–5 (3–2, 1–1, 3–2)
Gólszerzők:
Molnár Z. (7.), Carlson (15., 55.), Finucci (18., 44.), Péter (36., 56.), illetve Becze (4., 50.), Combs (15., 41.), Gecse O. (31.).

Mestermérleg
Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszereda: – Egy jó csapattal találkoztunk, és tudtuk, hogy ez a négymeccses sorozat kemény csata lesz. A minimálisra kellett volna csökkentenünk a hibákat a győzelemhez. Az első harmadban kicsit lassúak voltunk, és az ellenfél kihasználta a hibáinkat. A második játékrész már jobban sikerült, de végül nem tudtunk győzni, az ellenfél megtartotta a vezetését. A kapusuk nagyon jól védett, az ő bravúrjai is kellettek, hogy megőrizzék az előnyt. Elismerés illeti a Brassót, jó csapat és minden hibánkat kihasználja.

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: – Azt mondják, a csapatok tudnak győzni még akkor is, ha nem a legjobb formában játszanak. Mi jó csapat vagyunk, és ezúttal úgy nyertünk, hogy nem a legjobbunkat nyújtottuk. Sok egyéni hibát követtünk el, de végül jól dolgozva három pontot szereztünk. Ez a négymeccses sorozat olyan, mint a rájátszás. Holnap újabb nap és újabb meccs következik.

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei