Döbbenetes meglepetés, történelmi győzelem Erdélyben Videóval


Tíz nyeretlen bajnoki után újabb siker – a listavezető skalpját gyűjtötték be Nagyszebenben.

A fogadók nyelvezetével élve országos 2-esnek ígérkezett a Hermannstadt – FCSB találkozó a román labdarúgó élvonal 23. fordulójának vasárnapi játéknapján. Hogy miért is? Nem pusztán azért, mert az utolsó előtti fogadta az elsőt. Soroljuk.

Egyrészt a Hermannstadt még soha nem győzte le bajnokin a FCSB-ét! Mi több, még pontot sem szerzett ellene!! Eddigi öt bajnokijuk gólaránya 19-4 volt a bukarestiek javára. Másrészt a nagyszebeniek ezt megelőzően 10 bajnoki mérkőzés óta képtelenek voltak nyerni, legutóbb december közepén verték meg az akkor utolsó Voluntarit. A Hermannstadtnak kevesebb győzelme (3) volt ebben a szezonban, mint ahány meccset a FCSB elveszített.

Aztán az erdélyiek több veszélyes akció után némileg vitatható büntetőhöz jutottak, amit Romario Pires a 13. percben értékesített. Az eddig szerzett 48 góljával a mezőny kimagaslóan legjobb támadósorával rendelkező bukarestiek a folytatásban jó néhány helyzetet kialakítottak, de a legnagyobb ziccerek így is a hazaiak előtt adódtak.

Újabb gól viszont nem született, így a Hermannstadt elkönyvelhette fennállása első bajnoki győzelmét a FCSB ellen. Ezzel az erdélyiek négy év után tudták ismét legyűrni a FCSB-ét: még 2017. március elsején a Román Kupában okoztak hasonlóan nagy szenzációt, amikor 3-0-val küldték haza a piros-kékeket. Az volt a két gárda első találkozója és a meglepetés annál nagyobb volt, mivel a Hermannstadt akkor még a második vonalban szerepelt.

A FCSB újabb meglepő veresége ismét esélyt ad a címvédő Kolozsvári CFR-nek arra, hogy átvegye a vezetést a tabellán. Ehhez hétfő este 20.30-as kezdettel le kell győznie a Voluntarit.

fotó: www.facebook.com/hermannstadt.fc

 

A rovat legfrissebb hírei