Ráadásban nyert a GYHK


Rangadó a Duna-partján is!

A Brassó – Csíkszereda párharc mellett még egy rangadót rendeztek a román bajnokságban. A Gyergyói HK a Galaci VSK vendége volt.

A páros meccs első felvonását a hazaiak kezdték jobban, több helyzetet kialakított Ruczuj ketrece előtt, de a piros-fehérek hálóőre állta a rohamokat. A kezdeti nehézségeken túlbillenve a GYHK támadásba lendült és az első szünetig háromgólos előnyre tett szert: Podlipnik, Basaraba és St-Amanat talált be Onodi ketrecébe.

A megnyugtató előny viszont nem volt garancia. Amint azt megszokhattuk a galaciaktól a második harmadra belelendültek a játékba és elkezdtek zárkózni az orosz légiós sornak köszönhetően. Szkacsov, Machala és Pajor góljai már az egyenlítést jelentették.

A záró felvonásra így tiszta lappal indult mindkét fél. Ezúttal azonban a biztonságos játékra törekedtek a felek. A gólok el is maradtak, így jöhetett a hosszabbítás, amely nem tartott sokáig. Mindössze egy perc elég volt, hogy St-Amant bevigye a győztes találatot és egyúttal gyergyói zsebben landoljon a bónuszpont.

A felek ma este másodjára is összemérik erejüket. Ezúttal is parázs csatára van kilátás.

Román bajnokság
Galaci VSK – Gyergyói HK 3–4 (0–3, 3–0, 0–0, 0–1) – h.u.
Gólszerzők:
Szkacsov (22.), Machala (36.), Pajor (39.), illetve Podlipnik (7.), Basaraba (12.), St-Amant (18., 61.).

Fotó: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

A rovat legfrissebb hírei