Hárompontos csíki előny


Növelte előnyét a csíki alakulat az első tornát követően.

Véget ért Galacon a teremlabdarúgó-bajnokság felsőházának első teremtornája. A záró fordulóban további két mérkőzést rendeztek.

Nyitásként a Galaci United az FK Székelyudvarhellyel mérte össze erejét. A Jakb Zoltán által irányított udvarhelyi csapat az első félidőben bátor játékkal rukkolt elő és minimálisnak mondható 3–2-es hátrányban volt. A második felvonásra viszont elfogytak és a Duna-partiak maximálisan éltek a lehetőséggel, hogy végül ötgólos sikert könyveljenek el.

A torna záró összecsapásán a Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobegamo rangadó volt terítéken.

Az összecsapást az Imperial kezdte sokkal elevenebben, de az ex-csíki kapus Tonita rendre a helyén volt, vagy épp a társak mentettek az utolsó pillanatban. A dévai retesz kiválóan működött. A mezőnyben pedig helyenként a tetőfokára hágtak az indulatok.

A második felvonásra nem változott a játék képe. Vagyis igen, mert jöttek a gólok. Biró még a kapufát találta el, de a 22. percben Covaci egy szólót értékesített. A Hunyad megyeiek kitámadtak és ezt kiválóan használta ki a Cosmin Gherman által felkészített csíki legénység. Az Imperial mezében az első meccsét játszó dos Santon mesterien szolgálta ki Milovacot a 27. percben 2–0-ra módosítva az állást. A dévaiaknak lépni kellett. Léptek is és a vészkapus taktikára álltak át. Ezt Duque és dos Santos is kihasználta eldöntve a mérkőzést. Igaz a hajrában még Biró is betalált volt csapata ketrecébe.

Az Imperial Wet egypontos előnnyel várta a felsőházi rájátszás első teremtornáját, ám köszönhetően a Galac – Déva meccs döntetlenjének, most már három pont az előny. A második teremtornára a tervek szerint március 20-22. között rendezik.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, 3. forduló
Galaci United – FK Székelyudvarhely 8–3 (3–2)
Gólszerzők:
Araujo (8.), Ignat (14., 25.), Cireș (19., 38.), Burdujel (23.), Tacot (29.), Arhire (39.), illetve Kerestély (4.), Gálfi (7.), Kedei (34.).

Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobergamo 5–0 (0–0)
Gólszerzők:
Covaci (22.), Milovac (27.), Duqué (34.), dos Santos (36.), Biró (40.)

A felsőház állása
1. Csíkszeredai Imperial Wet 10 pont
2. Galaci United 7
3. Dévai Autobergamo 5
4. FK Székelyudvarhely 0

Fotó: Sorin Pana / Sportul Ilustrat

A rovat legfrissebb hírei