Sepsi: Egykori svájci utánpótlás-válogatott érkezett


Legjobb szezonjában kilenc gólig jutott a háromszékiek új szerzeménye.

A védelem és a középpálya után a csatársorát is megerősítette a téli átigazolási időszakban a Sepsi OSK labdarúgócsata, amely szerda délután bejelentette: 2021 nyaráig leigazolta a svájci Simone Rappot.

A 28 éves középcsatár az élvonalbeli Lausanne együttesétől érkezik, amelynek színeiben azonban ebben a szezonban nem lépett pályára. A 28 éves játékos korábban megfordult a Locarno, a Wohlen, a Thun és a St.Gallen együtteseiben is, ez az első külföldi „kalandja”. Az egykori svájci utánpótlás-válogatott játékos eddig 141 bajnokin 35 gólt lőtt a svájci élvonalban és 129 találkozón 29-szer talált be a svájci második vonalban. Legjobb idénye a 2016-2017-es és a 2017-2018-as volt, amikor egyaránt 9 góllal terhelte meg az ellenfelek kapuit.

Rapp egyelőre nyárig írt alá Háromszékre, szerződése azonban egy éves hosszabbítási opciót is tartalmaz. Ő a harmadik téli igazolás a szlovák középső védő Branislav Ninaj és a spanyol középpályás Eder Gonzalez után. Előbbi a holland Fortuna Sittartdtól, utóbbi Csíkszeredából érkezett. Az új szerzemény immár a negyedik középcsatár a Sepsi keretében a szlovák Pavol Safranko, a svéd Admir Bajrovic és a marokkói-holland Anass Achahbar mellett.

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi

A rovat legfrissebb hírei