Megvan az első győzelem, még él a remény


Szerdai győzelmével továbbjutást érő helyről várják a folytatást Vancsikék.

A negyedik játéknapon megszerezte első győzelmét a román férfi vízilabda-válogatott a Rotterdamban zajló olimpiai selejtezőtorna B csoportjában. A Gergelyfi Róberttel és Vancsik Leventével felálló csapat magabiztos, 12-7-es győzelmet aratott Németország fölött.

A mérkőzés igazából a harmadik negyed közepéig volt izgalmas és kiegyenlített, 6-6 után ugyanis rákapcsoltak Atanasziosz Kekajasz tanítványai és elhúztak 10-6-ra. Innentől kezdve már csak a végeredmény volt kérdéses, a győztes kiléte kevésbé.

A Horvátországtól elszenvedett 16-6-os zakó, majd az Oroszország elleni 9-9-es döntetlen és a házigazda hollandokkal szembeni drámai 9-8-as veresége után ez volt Románia első győzelme a tornán. Ezzel meg is előzte a franciákat és jelenleg a negyedik, továbbjutó helyen áll. Igaz, a franciáknak még van egy meccsük a jóval esélyesebb Hollandia ellen, majd csütörtökön következik a ki-ki meccs Románia ellen.

Akárcsak az első három találkozón, Gergelyfi és Vancsik ezúttal is játszott, de gólt nem lőtt. Czenk Ferencet most sem nevezték a találkozóra.

fotó: h2opolo.ro

 

A rovat legfrissebb hírei