Vancsik góljánál még úgy tűnt, folytathatják a harcot Tokióért


Megsemmisítő vereséget szenvedett a román férfi vízilabda-válogatott.

Az 1996-os atlantai és a 2014-es londoni olimpia után Tokióban biztosan nem lesz ott az ötkarikás játékokon a román férfi vízilabda-válogatott.

A Rotterdamban zajló selejtezőtorna utolsó csoportkörének pedig úgy vágott neki a Gergelyfi Róberttel és Vancsik Leventével felálló román válogatott, hogy amennyiben legyőzi Franciaországot, bejut az egyenes kieséses szakaszba. Az olimpiai részvételért zajló harcot azonban már nem folytathatja Románia, ugyanis meglepő és nagy arányú (16-7) vereséget szenvedett Franciaországtól.

Igazi ki-ki meccs volt ez, ugyanis a találkozó előtt mindkét csapat 3 ponttal állt, a tét pedig a még továbbjutást jelentő negyedik hely megszerzése volt. Négy és fél perc után, amikor Vancsik 2-0-ra módosította az állást, még úgy tűnt, hosszú még az út a román válogatott számára.

Két perccel később viszont már egyenlő volt az állás, mi több, az első negyed végéig a franciák további három gólt lőttek. Az öt gólos sorozatukat ugyan megtörte egy román találat, ezt követően viszont már hat (!) újabb gólt lőttek zsinórban a franciák, az egészen döbbenetes 11-1-es szériájuk pedig el is döntötte a találkozót. Egyben azt is, hogy melyik csapat jutott tovább és dédelgetheti még olimpiai álmait.

Gergelyfi öt találkozón nulla, Vancsik ugyanannyi mérkőzésen 1 góllal zárt, míg Czenk Ferenc sajnos végig megmaradt be ne vetett tartaléknak.

Románia mindössze egy mérkőzést nyert meg Rotterdamban, ahol egy drámai és két kiütéses vereség mellett egy döntetlent tudott még felmutatni…

Ez viszont nagyon kevés a harmadik olimpiai kvalifikációhoz.

fotó: www.facebook.com/FederatiaRomanadePolo

A rovat legfrissebb hírei