Új lelátóval bővül a csíki stadion


További 1400 férőhely.

1400 férőhelyes lelátóval bővül a csíkszeredai városi stadion, a munkálatok a tervek szerint Márciusban kezdődnek.

Szondy Zoltán elnök és Ráduly Róbert Kálmán projektmenedzser sajtótájékoztatón jelentették be, hogy letették a csíkszeredai városházához az építkezési engedély megszerzéséhez szükséges dokumentációt – a stadion Lidl bevásárlóközponthoz közeli oldalán épülő új lelátó és klubház munkálatainak elkezdése érdekében. A többfunkciós épület kivitelezését a helyi ING Service cég végzi. A magyar kormány által támogatott beruházás értéke 15 millió lej. Az új épület a nemzetközi előírásoknak megfelelő kiszolgáló-felületeket foglal majd magába. Az 1400 férőhelyes fedett lelátó mellett sajtópáholy, televíziós közvetítő- és kommentátor-állások is helyet kapnak majd, de a klubházba költöznek az FK hivatalos helyiségei, két kisebb irodát és egy közös teret alakítanak ki a mindennapi munkavégzéshez. Ezen kívül ott lesznek majd a felnőtt csapat öltözői, valamint edzőterem, elsősegély pont, dopping szoba és szertár is létesül. A 2017-ben elkészült korábbi lelátó, a benne található Márton Áron Tehetséggondozó Központtal teljes mértékben megmarad a klub utánpótláscsapatainak a szolgálatában.

Ráduly Róbert Kálmán kiemelte: szerettek volna olyan kivitelezőt találni, aki rövid, 8-9 hónapos határidőre vállalta volna a teljes beruházás elvégzését, ám ez nem sikerült. Az új klubházat és lelátót várhatóan a 2022/2023-as szezon kezdetén veheti használatba a csapat. A menedzser hozzátette: az építkezés a klub által Csíkszereda városától hosszú távra haszonbérletbe vett területen fog megtörténni, teljes mértékben igazodva a város területi rendezési tervéhez. Az építkezés a napokban elkezdődhet, először a régi betonlelátót bontják el, majd az előírásoknak megfelelően körülkerítik a területet.

Készen állnak a rajtra
Készen áll a másodosztályú labdarúgó bajnokság holnap rajtoló tavaszi idényére az FK Csíkszereda – jelentette ki Szondy Zoltán.

A klub elnöke elmondta a keretben nem történtek jelentős változások. Eder Gonzalez az első osztályú Sepsi OSK csapatához igazolt és a spanyol középpályás már be is mutatkozott új csapatában, ahol hét mérkőzésen lépett eddig pályára és két gólt szerzett. Ezen kívül néhány fiatal játékosunk Székelyudvarhelyre, illetve Kézdivásárhelyre került kölcsönbe. A keretben jelenleg ketten küszködnek kisebb sérüléssel: Salvatore Marrone és Szondi Botond egyaránt a csapat törökországi edzőtábora alatt szenvedtek térdsérülést.

Az FK Csíkszereda holnap 11 órakor a Resicabányai CSM csapatát fogadja. A találkozót az Erdély TV élőben fogja közvetíteni, de a mérkőzést a klub Youtube csatornáján is lehet követni.

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei