Kovács alaposan felbőszítette a portugálokat


A Braga vezetői szerint Szudánban sem állná meg a helyét.

Nem sikerült a legjobban Kovács István számára a Sporting Braga és a Roma közötti mérkőzés az Európa Liga 16-os döntőjében. A nagykárolyi játékvezető alaposan magára haragította a hazaiakat.

A portugál sajtó és a Braga vezetői leginkább azt vetik az erdélyi sípmester szemére, hogy az 50. percben nem ítélt büntetőt a vendégek tizenhatosán belül. Az O Jogo sportnapilap szerint „sok kívánnivalót hagyott maga után a bíráskodás”, de kiemeli, hogy a vendégek két gólját jogosan érvénytelenítette Kovács les miatt. A büntető tényét azonban még a vezető olasz sportnapilap, a Gazzetta dello Sport is elismerte: „tizenegyesnek tűnik”, írja a rózsaszín újság. Amely - amint az már lenni szokott - megemlíti azt is, hogy a bíró a hazaiaknak kedvezett, amikor nem állította ki Raul Silvát…

És amint az szintén lenni szokott, megoszlanak a vélemények Ricardo Esgaio 54. percben történt kiállítása kapcsán is. Amíg az olasz lap szerint jó döntés volt, addig a portugálok szerint „az első sárga lap túlzás volt”...

A legvehemensebb azonban a Braga vezetőedzője és kommunikációs igazgatója volt. Carlos Carvalhal szerint két remek csapat és gyenge bíráskodás jellemezte a mérkőzést, míg Alexandre Carvalho szerint ilyen teljesítményt Szudánban sem látni, nemhogy az európai kupákban. „Hihetetlen”, tette hozzá.

A találkozót a vendég Roma nyerte Edin Dzeko (5.) és Borja Mayoral (86.) góljaival. A visszavágót egy hét múlva rendezik Rómában.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei