Nagyszerű csíki győzelem


Rájátszást érő hely.

Két órán át kellett takarítani a pályát a frissen hullt hó miatt, de a kezdésre nagyon jó állapotba került a gyepszőnyeg, köszönhetően az FK Csíkszereda pályamunkásainak. Így remek körülmények között kezdődhetett a labdarúgó másodosztály tavaszi idény, amelyen a csíkiak a Resicabányai VSK-t fogadták.

Az FK Csíkszereda jól kezdte az összecsapást, gyakorlatilag másfél perc alatt megszerezték a vezetést. Jebari baloldali beadását Schieb remekül vette át és közelről a bal felsőbe rúgta.

A folytatásban a resicabányaiak is próbálkoztak az egyenlítéssel, de az FK jól állta a sarat. A 21. percben egy resicai szabadrúgást követően Bor szerzett labdát és remekül indította Bauzát, aki nagy sprintet vág le, Jebarit akarta játékba hozni, de a vendégek védői leolvasták lábáról a labdát. Két perc múlva veszélyben volt a csíki kapu, Boboc lövését Apró a gólvonalról menteni tudta! A következő percekben is a vendégek veszélyesebbek, Bresneni lövése fölé megy. Fél órányi játék után összekapja magát a piros-fekete mezben játszó hazai alakulat és Schieb lövését még menteni tudja Cobrea, de a 31. percben Casiadi beadását Kelemen fejeli be védhetetlenül.

A 35. percben Rybánsky késve érkezik és ütközik Bussal, a játékvezető tizenegyest ad. A büntetőt Astafei vállalja el ám lövése a keresztlécen csattan! A 41. percben ismét gólhelyzetben a vendégek, Boboc lövését Rybánsky védi. Egy perc múlva Jebari mintegy húsz méterről bombáz kapura, Cobrea bravúrral hárít.

Szünet után Valentin Suciu vezetőedző Barát középre hozza és Bauzát állítja csatárnak, de cserét nem hajt végre. A taktikai húzás működik, Bara sokkal aktívabbá válik, az 52. percben erős és remek lövését a resicai védők blokkolják. Nem sokkal később Casiadi is próbálkozik egy lövéssel, de sikertelenül. A vendégek mestere közben hármas cserét hajt végre, frissíteni próbál, de a csíkiak résen vannak, nem hagyják őket kibontakozni. A 76. percben Astafei fejesénél Rybánsky magabiztos, nem tud szépíteni Resicabánya. A hátralevő időben előbb Takács próbálkozik, majd Mészáros küzd nagyot a labdáért, lövését a kapus tolja ki.

A végén már nincs miért izgulni és az FK Csíkszereda behúzza a győzelmet. A három pontnak köszönhetően feljönnek a tabella ötödik helyére, amely felsőházi rájátszást ér.

Liga 2., 16. forduló
FK Csíkszereda – Resicabányai VSK 2–0 (2–0)
Gólszerző:
Schieb (2.), Kelemen (31.).

Fotó: fkcsikszereda.ro / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei