Román Kupáért küzd a Sepsi


Simán verték a nagy riválist.

A sors fintora, hogy a női kosárlabda Román Kupa négyes döntőjének elődöntőjében a román bajnokság két legjobb csapata, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK került egymással szembe.

A mérkőzés esélyese a háromszéki csapat volt, még akkor is, ha három játékosa – Maria Ruzickova, Kovács Renáta és Kelemen Kincső – kénytelen volt otthon maradni.

A rangadót a Zorán Mikes által dirigált Sepsi-SIC remekül kezdte és néhány perc elteltével 12 pontos előnyre tettek szert köszönhetően a Gödri, Gardner és Tobin hármasnak. A házigazda szatmári csapat ekkor kezdett éledezni és Solopiva távoli dobásaival feljöttek mínusz hatra az első negyed végére.

Sőt a második negyed elejét nagyon elrontotta a háromszéki csapat és ezt a VSK kihasználta. Feljöttek mínusz kettőre. Ennél közelebb viszont már nem tudtak kerülni. Zorán Mikes megkongatta a vészharangot és gyorsan visszaállt a 12 pontos különbség és ezt sikerült megtartani a nagyszünetig.

A szünetet követően oda-vissza dobálták a pontokat a felek, de a Sepsi-SIC-nek sikerült az előnyére még egy pontot rátenni és ezt a záró negyedben magabiztosan meg is őrizték bejutva a sorozat fináléjába és készülhetnek a hatodik kupasikerre.

A döntőben az ellenfelük a Kolozsvári U lesz, amely három negyednyi meggyőző játékkal lesöpörték a pályáról a Bukaresti Agronomiát.

A finálé esélyese egyértelműen a Sepsi-SIC. Csoda lenne, ha nem ők hódítanák el a trófeát. A döntőt vasárnap 18.00 órától rendezik.

Román Kupa, elődöntő
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC – Szatmárnémeti VSK 77–67 (25–19, 21–15, 17–16, 14–17)
Sepsi-SIC:
Gödri-Părău 17 (1x3), Gardner 12 (2x3), Tobin 12, Pasic 10 (2x3), Orbán 6. Cserék: Mandache 16 (1x3), Cătinean 4, Pavlopoulou, Ghizilă. Edző: Zoran Mikes.
Szatmári VSK: Goss 19, Cuic 14 (1x3), Bright 12, Covile 4, Podar. Cserék: Solopova 15 (4x3), Popescu 3 (1x3), Kilin, Huțanu. Edző: Miguel Lopez Alonso.

Bukaresti Agronomia – Kolozsvári U 47–62 (8–13, 8–20, 8–20, 23–9)

Fotó: sepsi-sic / facebook

A rovat legfrissebb hírei