Győzelmével már biztosan felsőházas a Kolozsvár


Sokáig Buzbuchi, a végén aztán Omrani tett csodát Medgyesen.

Vereségével két fordulón is tálcán kínálta az esélyt a FCSB arra, hogy a Kolozsvári CFR az élre álljon a bajnoki tabellán – de a címvédő nem tudott élni a lehetőséggel. A 24. fordulóban viszont ismét nyertek a bukarestiek, erre pedig behúzták a három pontot a kolozsváriak is: a bordó-fehérek 1-0-ra nyertek Medgyesen a Gaz Metan ellen.

Az, hogy a címvédő győzelme nem lett nagyobb arányú, egyedül Alexandru Buzbuchi érdeme: a hazaiak hálóőre sorra mutatta be nagyobbnál nagyobb védéseit, igazi falat húzva a hálója elé. A vendégeket ez viszont nem törte meg, a „vasutasok” sorra vezették támadásaikat, de sem Alexandru Paun (többszöri nekifutásra sem), sem Ciprian Deac, Alexandru Chipciu, Andrei Burca, Paulo Vinicius, Valentin Costache vagy Gabriel Debeljuh nem tudott kifogni a 27 éves hálóőrön.

A CFR megmentője végül az a csatár lett, akitől talán a legkevésbé remélték: Billel Omrani. Az algériai támadó ugyanis 2019. december elseje óta képtelen volt gólt szerezni, pedig azóta összesen 20 mérkőzésen lépett pályára! Most azonban megpattanó lövése a 75. percben utat talált a medgyesi hálóba, megszerezve a találkozó egyetlen találatát. Érdekesség, hogy Omrani legutóbb is Szeben megyében volt eredményes, akkor is csereként állt be, ám akkor a Hermannstadt volt az ellenfél.

Győzelmével a Kolozsvár ismét beérte a tabella élén az 51 pontos FCSB-ét és 21 pontra távolodott el a hetedik helytől. Ez azt jelenti, hogy hat fordulóval az alapszakasz vége előtt már biztosan a felsőházban folytatják a „vasutasok”. A Medgyes ezzel szemben maradt a 11. és már szinte biztosan nem ismételik meg a tavalyi bravúrt, amikor bejutottak a felsőházba. Mellesleg annak az Edward Iordanescunak a vezetésével, aki jelenleg a CFR edzője.

fotó: www.facebook.com/cfr1907

 

A rovat legfrissebb hírei