Alakul a Final Four mezőnye


Egy csapat kiléte ismeretlen.

A Román Labdarúgó Szövetség négy négyes csoportba sorolta a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjébe jutott csapatait.

Eredetileg négy helyszínen kellett volna pályára lépjenek a csapatok: Csíkszereda, Gyergyószárhegy, Focsani és Székelyudvarhely.

Az FK Székelyudvarhely viszont nem lépett pályára. A Jakab Zoltán által dirigált udvarhelyi alakulatot a soraiban tudó négyes csoport küzdelmeire ugyanis február 27-28-án kerül sor a Rákóczi Centerben Székelyudvarhelyen. A halasztásra azért volt szükség, mert a négyest alkotó Galaci United ezen a hétvégén Bajnokok Ligája meccseket vívott.

A többi három torna viszont menetrend szerint zajlott.

A legnehezebb dolga kétség kívül a második ligás Gyergyóremetei Kereszthegynek, amely a Dévai Autobegamoval kellett összemérje erejét a nyolcaddöntőben. A szünetben még tudta tartani magát a remetei csapat, de végül kijött a csapatok közti különbség. A Déva a következő meccsét is behúzta, azaz a negyeddöntőt, és bejutott a Final Fourba.

Gyergyószárhegyen a Gyergyószentmiklósi Inter küzdött. A hazai pálya kedvezett a nyolcaddöntőbe és kiélezett meccsen egygólos győzelmet arattak a Simándi Sólymok ellen. A negyeddöntőben viszont már nem termett babér a Bodzavásár ellen. Az első ligás csapat érvényesítette a papírformát és négygólos győzelmet aratott.

Csíkszeredában az Erőss Zsolt Arénában az Imperial Wet lépett pályára. A nyolcaddöntőben a Jászvásári Poli legyőzése nem okozott gondot, míg a túloldalt a Temesvári CFR lépte le a Kolozsvári Clujanat.

A bánsági csapat többek között soraiban tudhatja Fl. Mateit vagy épp Valentin Ilast is. Válogatott labdarúgók, de a keret többi tagja sem ma kezdte ezen sportágat. A mérkőzésen nagyon gyorsan vezetést szerzett a csíki csapat, amely a szünetre kétgólos előnyre tett szert. Igaz a vendégeknek is több alkalommal alakítottak ki veszélyes helyzetet, sőt kapufát is feljegyezhettünk a nevük mellett. A szünetet követően sem csökkent a temesváriak étvágya gyorsan feljöttek mínusz egyre. Ekkor viszont váltott az Imperial és igyekezett nyomás alá helyezni a vendégek kapuját. A hajrában sikerült megtalálni a bánsági alakulat reteszének ellenszerét és Uhelliton eldöntötte a meccset. A csíkiak ezzel a győzelemmel bejutottak a Final Fourba.

A nyolcaddöntő eredményei
Jászvásári Poli – Csíkszeredai Imperial Wet 1–14 (1–3)
Gyergyóremetei Kereszthegy – Dévai Autobergamo 2–6 (0–2)
Sportul Ciorăști – Kézdivásárhelyi KSE 10–6 (4–1)
Metropolitan Ișalnița – Luceafarul Buzau 2–8 (0–5)
Temesvári CFR – Kolozsvári Clujana 6–1 (6–0)
Gyergyószentmiklósi Inter – Simándi Sólymok 5–4 (2–3)
Február 27.: Marosvásárhelyi VSK – FK Székelyudvarhely és Ceahlăul Piatra Neamț – Galaci United.

A negyeddöntő eredményei
Gyergyószentmiklósi Inter – Luceafarul Buzau 2–6 (1–2)
Csíkszeredai Imperial Wet – Temesvári CFR 5–3 (3–1)
Dévai Autobergamo – Sportul Ciorăști 8–2 (4–1)
Február 28.: Marosvásárhelyi VSK – FK Székelyudvarhely / Ceahlăul Piatra Neamț – Galaci United.

A Final Four mezőnye: Dévai Autobergamo, Csíkszeredai Imperial Wet, Luceafarul Buzau.

Fotó: Csíkszeredai Imperial Wet / facebook / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei