Elszalasztott esély


Simán nyert az Újpest.

Az újpesti sikerrel még az ötödik és a nyolcadik hely sem dőlt el az Erste Ligában.

Újpest – Opten Vasas HC 7–3 (2–2, 4–0, 1–1)

A hazaiaknál Varga helyett Szécsi játszott, és Duschek védett, míg a Vasas kapuját Sági őrizte. Az UTE villámgyorsan megszerezte a vezetést, Sotlar maradt üresen és nem hibázott. Nem kellett sokat vári a vendégek válaszára, Odnoga szerzett gólt volt csapata ellen. Vorobjov a 11. percben ismét az újpestieket juttatta vezetéshez, de Kmec egyenlített.

A második harmadban aztán az UTE hatékonyabb volt a kapu előtt, és ellépett. Sikorcin lőtt nagy gólt fórból, majd Nemes emberhátrányban is eredményes volt. Aztán újra Vorobjov talált be közelről, majd Stadel bombázott a kékről immár Tóth hálójába.

A Vasas hajtott az utolsó harmadban, és Páterka góljával közelebb is zárkózott a csapat, de a hajrát nem sikerült nyílttá tenni, mert Vincze is betalált egy szép akció végén.

A lila-fehéreknek már csak egy találkozójuk van a playoff előtt, az éppen előttük álló MAC-hoz látogatnak csütörtökön, és ha nyernek, akkor az ötödikek lesznek. A Vasasnak még két találkozója van hátra, mindkétszer a Titánok ellen, és a fővárosi gárda csak abban az esetben marad le a rájátszásról, ha nem szerez pontot.

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei