Zorán Mikes: Büszke vagyok és örülök


Edzői nyilatkozat a kupagyőzelmet követően.

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabda-csapata zsinórban negyedszer, összességében pedig hatodszor hódította el a Román Kupát,

A Szatmárnémetiben megrendezett Final Four során az elődöntőben a Szatmári VSK-t, majd a fináléban a Kolozsvári U-t győzték le a háromszéki lányok. A csapat trénere a döntőtő követően, érthető módon, elégedetten nyilatkozott.

Zoran Mikez összefoglalója:

Elsősorban el kell mondanom, nagyon büszke vagyok és örülök, hogy a kupát sorozatban negyedszer is sikerült megnyernünk. Csak mi tudjuk, hogy mennyire nehéz volt véghez vinni, hatalmas eredmény, úgy hiszem, a lányok minden dicséretet megérdemelnek. A múlt héten több problémánk volt, a sérülések sem kerültek el, és a szombati mérkőzés után nem tudtuk, hogy a döntőben ki tud majd játszani, viszont a játékosok a fájdalom ellenére is pályára léptek. Gratulálok a lányoknak, minden erejükkel harcoltak ezen a két napon.

A Szatmárnémeti elleni elődöntő, amelyet mindenki egy előrehozott döntőnek könyvelt el, mentális és fizikai szempontból is sok energiát kivett belőlünk, és nagyon nehéz volt a döntőben is ugyanazon a szinten játszani. Kolozsvár jó csapat, szombaton könnyebb mérkőzésük volt, így talán kicsit pihentebbek voltak nálunk a döntő elején. Az első félidőben voltak kisebb problémáink, viszont a második felvonásban több erőfeszítést tettünk, összegyűjtöttük minden megmaradt energiánkat, és megérdemelten győztünk.

Még egyszer gratulálok a játékosoknak és a klub összes alkalmazottjának. Furcsa érzés volt a végén szurkolók nélkül ünnepelni, reméljük, büszkévé tettük őket. Bizunk benne, hogy a lehető legrövidebb időn belül, ismét nézők előtt játszhatunk, mert a szurkolóink támogatása rendkívüli és nagyon sokat jelent számunkra. Remélem, hogy ez volt az utolsó négyes döntő, amelyet ilyen körülmények között rendeztek.

Fotó: Sepsi-SIC / facebook

A rovat legfrissebb hírei