Zsóri biztosította be csapata továbbjutását


Nagyon él a simonyifalvai csatár a Magyar Kupában.

Némi meglepetésre bejutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe a Budafok együttese, miután szerda kora délután 4-2-re nyerni tudott Pakson. Egy fergeteges első félidőt egy kevésbé eseménydús második követett, melynek végén Zsóri Dániel biztosította be Csizmadia Csaba csapatának a győzelmét.

Alig negyed óra elteltével az NB I 5. helyén álló Paks szerzett vezetést, de csak tíz percig örülhettek, ekkor ugyanis Skribek Alen egyenlített. Innentől kezdve már csak budafoki játékosnak sikerült betalálnia, apró szépséghiba, hogy Vaszicsku Gergőről saját kapujába pattant a labda (34.). Három perccel később azonban Skribek ismét egalizált, mi több, a 45. percben már a vezetést is megszerezte csapata számára a magyar utánpótlás-válogatott támadó.

A szünet után már elzárták a gólcsapot a csapatok, Zsóri pedig a 93. percben tette biztossá az NB I-ben Budafok győzelmét és továbbjutását. A Nagyváradon született, de Simonyifalván felnövő támadó, aki a szünetben állt be, nagyon él a Magyar Kupában: a Mohács és a Dunavarsány elleni duplája után immár ötödik gólját szerezte negyedik meccsén. A bajnokságban eddig 3-szor volt eredményes a magyar utánpótlás-válogatott 20 éves tehetsége.

Ezzel a marosszentgyörgyi Csizmadia Csaba együttese 2017 után jutott be ismét a Magyar Kupa negyeddöntőjébe. Ahol a Ferencváros vagy a Fehérvár lesz az ellenfele.

fotó: facebook.com/BudafokiMTE

A rovat legfrissebb hírei