Mínusz háromról fordított a Brassó


Véget ért az alapszakasz.

Zárult a jégkorong Erste Liga alapszakasza, amely utolsó két napján csupán az volt a kérdés, hogy a MAC HKB Újbuda, vagy az Újpest végez az ötödik helyen.

A felek kiélezett csatát vívtak, amelyen a MAC úgy lépett pályára, hogy az ötödik helyre elég lesz az egy pont megszerzése. Az újbudaiak bár vereséget szenvedtek, de ezt csak a hosszabbítás során, így biztosították az ötödik helyüket.

A záró napon két mecset is rendeztek. Az Opten Vasas HC és a Titánok egy teljesen tét nélküli összecsapáson léptek jégre Káposztásmegyeren, amely végül hazai sikerrel zárult. A Titánoknak pedig véget ért a 2020/2021-es idény.

Az Erste Liga szempontjából szintén tét nélküli volt a Gyergyói HK – Brassói Corona összecsapás, hiszen a Corona az első helyről, míg a GYHK a hetedik helyről nem tudott előremozdulni. Ám mivel román bajnoki meccs is volt, biza volt tétje az összecsapásnak.

A hazaiaknál Troncinsky visszatért, de voltak továbbra is hiányzók. A már biztosan alapszakaszgyőztes Brassónál Klempa és Finucci nem játszott.

A Gyergyó kezdett aktívabban és három és fél perc után Csergő a vezetést is megszerezte. Aztán az első fórját is értékesítette a GYHK, Szabó Krisztián volt eredményes. Sőt még egy alkalommal a GYHK gólt ért el, de a videóelemzés után érvénytelenítették a találatot a játékvezetők.

A második harmad elején már nem volt pardon: a harmadikat is belőtte a hazai gárda, Szabó duplázott. Innentől kezdve fokozatosan megváltozott a játék képe és a Brassói Corona átvette az irányítást. Előbb Carlson szépített, majd egy négy a négy elleni helyzetben Boriszenko egy óriási bombával tovább csökkentette a hátrányt.

A harmadik harmadra folytatódtak a vendég rohamok. A vendégek az egyenlítő gólt is megszerezték, a 47. percben Zagidullin a szezonbeli első találatát érte el. Innentől kezdve egyre inkább eldurvult a játék és a játékvezetők sem voltak sok esetben a helyzet magaslatán. A hajrára a GYHK kettős hátrányba kényszerült, és az 59. percben Péter Balázs be is talált.

Az utolsó percben a kapuslehozatallal megpróbálkoztak a hazaiak, de nem tudtak egyenlíteni.

A Brassó így négyszer nyert a két együttes párharcában az alapszakaszban. A Gyergyói HK hetedikként, a Corona az élen zárta az alapszakaszt.

Sőt a Gyergyói HK egyben befejezte a román bajnokság alapszakaszát is és nyugodt szívvel készülhet a rájátszásra. Ugyanakkor sem az Erste Ligában, sem a román bajnokság rájátszásában nem élvezheti a pályaelőnyt, hiszen utóbbiban is legjobb eseteben a harmadik helyen zár.

Eredmények
MAC HKB Újbuda – Újpest 2–3 (0–1, 2–1, 0–0, 0–1) – hosszabbítás után
Gyergyói Hoki Klub – Brassói Corona 3–4 (2–0, 1–2, 0–2)
Opten Vasas HC – Titánok 5–2 (1–0, 1–2, 0–2)

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei