Nyolc forduló óta veretlenek


Csíki döntetlen Temesváron.

A labdarúgó másodosztály felsőházi rájátszásáért küzdő FK Csíkszereda a 17. játéknapon a Temesvári Ripensia vendége volt, amely a legutóbbi fordulóban a Bukaresti Rapid vendégeként hozott egy pontot. A csíkiak viszont 2–0-ra verték nyitásként Resicabányát.

A csíkiaknál Valentin Suciu vezetőedző ezúttal kénytelen volt nélkülözni Jebarit, aki hétközben sérült le, őt Pintér próbálta helyettesíteni, Bauza pedig a sárgalapjai miatt nem játszhatott, így Mészáros kapott lehetőséget.

A mérkőzés első komolyabb helyzete a hazaiak előtt adódott, a 8. percben egy szögletet követően Rogac a kapufát találja el. Négy perccel később Bor veszélyes szerelése miatt szabadrúgáshoz jut a Ripensia, szerencsénkre Neagu 18 méterről csúnyán fölé rúgja. A következő percekben kemény harc zajlott a pályán. A 30. percben az FK első komolyabb helyzetére került sor: Apró szabadrúgásába Bor fejelt bele, de mellé ment. A folytatásban Pintér is próbálkozott, ám lövése nem ért célba. A hazaiak közben nagyon jól zárták a soraikat, nem hagyták lőni a vendégeket.

A gyep minősége szünet után még rosszabb volt, mint kezdéskor, ráadásul a szél is egyre erősebben kezdett fújni. A 60. percben aztán megtört a jég, Pintér saját térfeléről remekül indította Schiebet, aki fejjel megtolta a labdát és ezzel átverte a kapust, utána pedig becsúszva továbbította azt a kapuba. Marvin Schieb ebben a szezonban harmadik találatát szerzi az FK Csíkszereda színeiben. A következő percekben sikerül beszorítani a hazai csapatot a saját térfelére a csíkiaknak és nyomás alatt tudták tartani őket. Aztán a 73. percben Gladun esik el a tizenhatoson belül, a játékvezető könnyedén befújja, tizenegyest adott.

Neagu állt a labda mögé és habár Rybánsky jó irányba mozdult el, a játékszer a kapuban kötött ki. A 79. percben Bara küzdött nagyot a labdáért és áthámozta magát két emberen is, de a lövés pillanatában rosszul találja el a játékszert, mellé ment. A hátramaradt időben komolyabb helyzetet egyik fél sem dolgoz ki, így az eredmény nem változik.

Az FK zsinórban nyolc összecsapás óta veretlen és 25 ponttal jelenleg a rangsor hatodik helyét foglalja el, ami a rájátszás felsőházát jelenti.

Liga 2., 17. forduló
FC Ripensia Temesvár – FK Csíkszereda 1–1 (0–0)
Gólszerzők:
Neagu (73. - büntetőből), illetve Schieb (60.).

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei