Hatalmas bravúr az FK Székelyudvarhelytől


Final Foruban a címvédő!

Egy héttel korábban a Csíkszeredai Imperial Wet, a Dévai Autobergamo és a Luceafarul Buzau biztosította helyét a teremlabdarúgó Román Kupa Final Forujába miután mindhárom együttes könnyedén nyerte meg csoportját.

A negyedik teremtornát a korábbi tervekhez képest egy héttel el kellett tolni, mivel a Galaci Dunarea a Kajrat Almatyi ellen Bajnokok Ligája meccset vívott. A hétvégén a székelyudvarhelyi Rákoczi Centerben került sor ezen tornára, ahol a rendező és egyben címvédő udvarhelyi csapat mellett a Galaci United, a Marosvásáráhelyi VSK és a Ceahlaul Piatra Neamt vett részt.

A torna elődöntői nem hoztak meglepetést, de még csak izgalmakat sem. Az FK 14, míg a Galac 16 góllal nyerte a torna elődöntőjét.

Így jöhetett az előzetesen bekalkulált FK Székelyudvarhely – Galaci United csoportdöntő a Final Fourért. Előzetesen értelemszerűen a galaciak voltak az esélyesek, az fiatal udvarhelyiekkel szemben.

Jakab Zoltán együttese viszont kész volt a bravúrra. És végig tudták csinálni azt amit elterveztek. A mérkőzést pedig a lehető legjobban kezdte az FK és a negyedik percben Bálint a lábak mellett ellőtt labdája a hálóba kötött ki. A vendégek hamar összekapták magukat és megostromolták az FK védelmét, de Grigoras és a kapufa is a helyén volt, majd a 11. percben Balázsi góljával már kettővel ment a hazai csapat. A rájátszás során is hasonló volt a forgatókönyv, ám akkor a Galac egyenlített a szünetig. Most nem.

A fordulást követően sebességet váltott a United és a félidő derekáig kiegyenlített. Előbb Cires, majd Burdujel talált be Grigoras hálójába. Jakab Zoltán együttesét viszont nem lehet letérdeltetni. A 33. percben szabadrúgásból Szécsi volt eredményes, majd három perc múlva Balázsi visszaállította a kétgólos különbséget. A hajrára jött a vészkapus taktika, de a galaciakon már semmi sem segített.

Az FK Székelyudvarhely borítva az előzetes papírformát hatalmas győzelmet aratott és készülhet a sorozat döntőjére. A Final Fourt a tervek szerint március utolsó hétvégéjén rendezik egyelőre ismeretlen helyszínen.

Elődöntő
FK Székelyudvarhely – Marosvásárhelyi VSK 16–2 (4–1)
Gólszerzők:
Bálint Andor, Kerestély József 3-3, Szécsi Barna, Tankó Levente, Balázsi Attila 2-2, Balázs Norbert és egy öngól, illetve Jakab Artúr, Ferenczi Szilárd.

Galaci United – Ceahlăul Piatra Neamț 16–0 (8–0).

Döntő
Futsal Klub Székelyudvarhely – Galaci United 4–2 (2–0)
Gólszerzők:
Bálint Andor (4.), Balázsi Attila (11., 36.), Szécsi Barna (33.), illetve Octavian Cireș (21.), Sebastian Burdujel (28.).

A rovat legfrissebb hírei