Sepsi OSK: Megszakadt egy sorozat


Hat döntetlent követően….

Zsinórban hat döntetlent jegyzett a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK első ligás labdarúgócsapata, amely a román bajnokság 25. játéknapján az FC Hermannstadt vendége volt.

A háromszékiek foggal-körömmel, de győzni akartak és kellett is nekik, hiszen bár az elmúlt hat meccsen nem szenvedtek vereséget, de a győzelem íze felbecsülhetetlen. Ráadásul kényszerhelyzetben is vannak, hiszen a felsőház elérése érdekében nemcsak döntetlenekre van szükség, hanem a három pontokra.

A helyes útra visszatérni pedig ideális ellenfélnek tűnhetett a FC Hermannstadt, akik az elmúlt 12 fordulóban mindössze egy győzelmet értek el.

Ennek ellenére a hazaiak kezdtek jobban és már az első percben megszerezhették volna a vezetést, de Niczuly menteni tudott Bagaric előtt. Majd a 11. percben jött a vendég válasz és a gól. Némi szerencsével, hiszen Golofca lövése megpattant és így jutott a szebeni hálóba.

Alig 13 perc múlva viszont jött az egyenlítés. Az igencsak aktív Bagaric hagyta mozdulatlanul Niczulyt miután Mitrea és Bouhenna közül kilépve egalizált. A folytatásban is a hazaiak voltak aktívabbak, de maradt az 1–1 a szünetre.

A második félidő elején továbbra sem kapta a játékát az OSK, de ezt lassan-lassan sikerült rendezni és innentől kezdve, és remek cseréknek is köszönhetően, egyre nagyobb nyomás alakult ki a szebeni kapu előtt. A 65. percben a csereként beálló Tamás Nándor szabadrúgása Achahbart kereste, akit eltüntettek a hazai védők. A megítélt büntetőt pedig a csereként beálló, tizenegyes specialista, Vasvari végezte el tökéletesen. Újra vezetett a Sepsi.

Innentől kezdve nem volt kétséges a győzelem. Az OSK remekül tördelte a játékot és a támadásokat egyre ötlettelenebbül végigvivő szebenieknek esélyük sem volt.

Az OSK visszatért a győzelem útjára és visszavette a negyedik helyet a tabellán 40 egységgel, hárommal megelőzve a FC Botosanit.

Liga 1., 25. forduló, alapszakasz
FC Hermannstadt – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–2 (1–1)
Gólszerző:
Bagaric (25.), illetve Golofca (12.), Vașvari (65. – 11-esből)
Hermannstadt: Figueiredo – Mățel, Matricardi, I. Stoica, Opruț – P. Petrescu (Addae, 71.), Dâlbea (Belu-Iordache, 86.), Aoszman, Sîntean (Karanovic, 71.) – D. Mayoral, Bagaric (Sebaihi, 86.).
Sepsi OSK: Niczuly – Delijannidisz, Bouhenna, Mitrea, Dumitrescu (Ștefănescu, 61.) – Tincu, Eder (Vașvari, 61.) – Golofca (Aganovic, 77.), Achahbar (Ninaj, 72.), Petrila (Tamás N., a szünetben) – Safranko.

Fotó: covasnamedia.ro

A rovat legfrissebb hírei