Másodjára is megszorongatták a Brassót


Budapestre költözik a párharc!

Másodjára is kemény csatára kényszerítette a Brassói Coronát az Opten Vasas HC, ám a tapasztalat legyőzte a fiatalságot a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének második meccsén.

Nem változtatott egyik csapat sem keddhez képest, és az sem változott, hogy a Vasas ezúttal is gyorsan előnybe került, Czakó talált be. Ahogy kedden, úgy most is Finucci egyenlített, és másfél percen belül Bors góljával a Brassó át is vette a vezetést. A Vasas azonban újabb erényt csillogtatott meg, ezúttal emberhátrányban szerzett gólt, Czakó egyenlített.

A második harmadban sem változott a játék képe, sőt, a Brassó még csak fokozta a nyomást, de a vendégek sokáig jól tartották magukat. Carlson emberelőnyből lőtte be a Corona harmadik találatát, de Páterka révén megint egyenlíteni tudott a budapesti csapat. Igaz, egy perc sem telt el, és Gajdó góljával megint a hazaiak álltak jobban.

Az utolsó felvonás is szorosan alakult. Egy-egy kihagyott fór után Wilson növelte kettőre a brassói vezetést, és a hajrára meg is fogyatkozott a Vasas, de Turbucz a második emberhátrányos góllal még visszahozta a reményeket. Időkérés és kapuslehozatal következett az utolsó percben, jöttek is a lövések a vendégektől, de Tőkének nem tudtak újabb gólt ütni.

A Brassó így két szoros meccset nyert meg a Vasas ellen, innen folytatják a felek szombaton, immár Káposztásmegyeren.

A nap további két negyeddöntő mérkőzésén is szoros eredmények születtek. A hazai pálya előnyét élvező Debrecen második harmadbeli remek teljesítményének köszönhetően másodjára is legyőzte az Újpestet.

A Tüskecsarnokban hatalmas csata bontakozott ki a társbajnok Ferencváros-Telekom és a MAC HKB között. Az egy nappal korább háromgólos vereséget szenvedő MAC sokkal jobban állt bele a meccsbe és egészen a találkozó végéig úgy nézett ki, hogy a rendez játékidőben eldöntik a meccset. Csakhogy a Fradi egyenlíteni tudott. Ezt követően kétszeri hosszabbítás következett, amely végül a 92. (!!!!!) percben dőlt el a csíkszeredai születésű Sofron előnyös találatával.

Erste Liga, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Brassói Corona – Opten-Vasas HC 5–4 (2–2, 2–1, 1–1)
Gólszerzők:
Finucci (13.), Bors (14.), Carlson (26.), Gajdó B. (33.), Wilson (55.), illetve Czakó (6., 16.), Páterka (32.), Turbucz (56.).
Az egyik fél 4. győzelméig tartó párharc állása: 2–0.

Mestermérleg
Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: – Nyertünk és ezt senki sem veheti el tőlünk. A teljesítményünk néhány része tetszett, de a többi szörnyű volt. Ahogy előző nap is mondtam, az ellenfél nem fogja feladni, folyamatosan jönni fog, és nekünk meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Ilyen a rájátszáshoki, sok lehetőséggel, sok változással, hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel, de szerencsére, most eggyel több gólt szereztünk.

Ladányi Balázs, vezetőedző, Vasas: – Jó meccset játszottunk a liga egyik legjobbja ellen. Ahogy láttuk, két remekül felkészített csapat találkozott. Úgy éreztem hatvan percen, mintha egy hegyet kellene megmásznunk. Lejtett a pálya, nem mondhatok semmit, mert megbüntetnek, de ez vicc volt. Ha ezt előre tudom, akkor külföldi játékvezetőket kérek. Gratulálok a Brassónak. Nem tudtuk elvenni a pályaelőnyt, de folytatjuk a munkát és nem adjuk fel.

További eredmények
Debreceni DEAC – Újpest 4–3 (0–1, 3–0, 1–2)
Az egyik fél 4. győzelméig tartó párharc állása:
2–0

Ferencváros-Telekom – MAC HKB Újbuda 3–4 (2–2, 0–1, 1–0, 0–0, 0–1) – kétszeri hosszabbítás után
Az egyik fél 4. győzelméig tartó párharc állása:
1–1

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei