Nem lesz ott a román válogatottban a Puskás Akadémia csángó tehetsége!


Több változás is történt a román keretben…

Nem lesz román válogatott a Puskás Akadémia a Bákó megyei Magyarcsügésen született játékosa, Corbu Marius! Legalábbis a szerdai, aradi felkészülési mérkőzésen bizonyosan nem lép pályára piros-sárga-kékben.

Amint arról korábban beszámoltunk, a 18 éves támadót annak ellenére behívták a Szerbia elleni barátságos mérkőzésre készülő U19-es keretbe, hogy korábban kijelentette: magyar válogatott szeretne lenni. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) hivatalos honlapjának pénteki tájékoztatása szerint Daniel Oprescu szövetségi kapitány több helyen is változtatott a keretén – amelyből kikerült Corbu is. Hogy ez jelent-e bármit is a támadó középpályás jövőjére nézve, arra egyelőre nehéz választ adni, egy valami viszont biztos: mivel a szerbek elleni találkozó nem FIFA-dátumon van, ezért a klubok következmények nélkül megtagadhatták játékosaik elengedését a válogatotthoz. Erre az FRF hivatalos oldala is felhívta a figyelmet.

A keretben bekövetkezett változások több más magyar játékost is érintettek. Kikerült a csapatból Szondi Botond is, bekerült viszont az FK Csíkszereda másik két fiatalja, Botorok Botond és Toni Suciu. Másik két magyar nemzetiségű játékos, a Kolozsvári CFR kölcsönjátékosaként a Temesvári ASU Politehnicában védő Hindrich Ottó és a szintén csíkszeredai Casiadi-Bakó Soma viszont továbbra is ott van a keretben.

fotó: www.pfla.hu

A rovat legfrissebb hírei