Elbukta az „igazi” döntőt a Nagyvárad


A Körös-partiak „természetesen” idén sem nyerték meg a Román Kupát.

Ezúttal is lemaradt a Román Kupáról a CSM CSU Nagyvárad férfi kosárlabda-csapata, miután kedd este a kolozsvári döntőben 72-65 arányban alulmaradt a szezon meglepetéscsapatával, a Voluntari-al szemben.

A tavaly a bajnoki címért a végsőkig harcban lévő Nagyvárad (a koronavírus nem engedte, hogy a csapatok befejezzék a szezont) az idén egyelőre csalódást keltően szerepel a bajnokságban, ahol mindössze az ötödik helyen áll. Éppen ezért nem kis meglepetésre a hétfői elődöntőben – a sokak szerinti előrehozott döntőben - 89-81-re legyőzte a bajnokságban még veretlen és címvédő házigazdát, az U-BT Kolozsvárt. Ezzel szemben a Voluntari egy végletekig kiélezett találkozón 81-80-ra verte a Craiovát.

A kedd esti döntőben a is villámrajtot vett a Nagyvárad és olyat produkált, amilyet kosárlabdameccsen ritkán látni: 16-0-ra (!) nyerte az első negyedet. A másodikban viszont magához tért a Voluntari, amely egy egészen elképesztő rohammal 20-8-ról feljött 26-21-re. Ezzel együtt a nagyszünetben még az erdélyiek vezettek 30-23-ra.

A harmadik negyedben folytatódott a Voluntari felzárkózása, mi több, 36-34-re át is vette a vezetést. És innen már nem volt megállás! Az utolsó negyedet 50-48-as előnnyel kezdte a Bukaresthez közeli kisváros csapata, amely 100 másodperccel a vége előtt 64-61-re vezetett. Majd végül 72-65-re nyert.

A Nagyvárad hatodszor vágott neki a Román Kupa döntőjének és mindannyiszor kikapott: 2018, 2019 és 2020 után immár zsinórban negyedszer! Az előrehozott döntő után az igazit már nem tudta megnyerni.

fotó: frbaschet.ro

A rovat legfrissebb hírei