Megszakadt egy remek sorozat


Hiába támadta végig az egész meccset az FK.

Kellemes időben, a kerten kívül mintegy 300 szurkoló jelenlétében vette kezdetét az FK Csíkszereda – Dunărea Călărași összecsapás a labdarúgó másodosztályban. A régi lelátó helyén már az építkezés nyomait lehet látni, de a kerítésre kokárdák is kerültek.

Győztes csapaton ne változtass alapon Valentin Suciu vezetőedző ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára akárcsak a Rapid ellen. Az FK már a 7. percben helyzetbe kerül, Casiadi remek centerezését Mészáros ziccerben fölé rúgja. Két perc múlva Bara próbálkozik egy távoli lövéssel, Began magabiztosan fogja. A következő percekben Mészáros kétszer is helyzetbe kerül, majd Apró szabadrúgásból próbálkozik, de a labda sehogysem akar a hálóban kikötni. Casiadi a hosszú sarkot célozza meg, hajszállal megy mellé, Bauza pedig a tizenhatos vonaláról rúgja csúnyán fölé. Hiába uralja a játékot a csíki csapat, hiányzik a jó befejezés. A 27. percben a vendégek első komolyabb helyzetét jegyezhetjük Alami szerencsére közelről csúful mellé lövi. Jön is a gyors válasz, Schieb gyorsít és a tizenhatoson belül rúghat kapura, de lövése az egyik hátvéd hátán csattan.

A folytatásban Bauza egyéni akciója következik, majd  39. percben Rybánszky mutat be egy bravúros védést, ebből a helyzetből indulhatott az FK ellentámadásba, de Bauza nem tud élni a lehetőséggel, így marad a döntetlen.

Szünet után Suciu mester Schieb helyett be küldi Jebarit, aki az első adódó alkalommal gyönyörűen ível be jobbról, Bauza fejelhet közelről, de ez is fölé száll. Helyzetekből tele a kamra is mondhatnánk, és bizony ez megbosszulja magát, Kanda ugyanis üresen marad és él a lehetőséggel, vezet a Călărași.

A gól után Mészáros küzd nagyot és tesz egy kört a labdával az ellenfél tizenhatosában, majd rá fordul a kapura, de lövése mellé megy. Nem sokkal később Bor, majd Bauza kétszer is próbálkozik, de a kaput egyikük sem találja el. A csíkiak kettős cserével frissítenek, Mészáros helyett Pintér, Palmes helyett Takács érkezik. A játék felpörög és egyik helyzetet a másik követi, a 64. percben Kelemen kell tisztázzon a saját kapuja előtt, két percre rá Pintér lövését csípi el a vendégek kapusa. A vajdasági játékos nem hagyja magát és távolról is próbálkozik, lövése megpattan ugyan Began előtt, de nem csapja be a kapust. Látva Pintér próbálkozását, Bara is rászánja magát és 30 méterről eleresztett lövésére felhördül a publikum, de sajnos ez is mellé megy. Ezt a két helyzetet követően a vendégcsapat érezve a mieink jó pillanatait, időhúzásba kezd, amelyet Cojocaru Adrian játékvezető még érezhetően támogat is, hisz nem is figyelmezteti az ellenfelet.

Az FK fiatal akadémistája Casiadi Soma, aki a válogatottból tért vissza, a 74. és 76. percben is lövésre szánja el magát, de akárcsak elődei próbálkozásai ezek is fölé szállnak. Nem sokkal később Takács jobboldali beadásába Bor csúszik bele, de az ellenfél kapusa ezt is szögletre menti. A 84. percben a sárga mezesek is helyzetbe kerülnek, Alami lövését Rybánszky fogja. Négy perc múlva egy pillanatra úgy tűnt sikerül egyenlíteni, Jebari lövését ugyanis Began kiüti, de az érkező Bor a kapuba juttatja a labdát, a gólörömöt a játékvezető töri meg, lesre hivatkozva. Az utolsó percek is a csíki támadásokról szóltak, előbb Bauza mellé rúgja, majd Pintér a kapusba küldi, hogy aztán a hosszabbítás perceiben egy tizenegyes gyanús szituációban Pintért elsodorják, miközben Bauza a kapu fölé fejeli a labdát. Valentin Suciu vezetőedző szavaival élve ez a mérkőzés 24 órán át tarthatott volna, ma nem ment a góllövés, ennek ellenére úgy érzem, mi voltunk a jobbak.

II. Liga, 18. forduló
FK Csíkszereda – FC Dunărea 2005 Călărași 0–1 (0–0)
Gólszerző:
Kanda (52.)

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei