Döntőben a csíkiak


Újabb udvarhelyi bravúr!

Csíkszeredában zárul a teremlabdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszása. A tét pedig a döntőbe jutás.

A buboréktorna nyitásaként a rájátszásban még pont nélkül álló FK Székelyudvarhely a bajnoki címre hajtó Galaci United volt, akiket legutóbb, a Román Kupa selejtezőcsoportjában, sikerült megviccelni.

Jakab Zoltán tanítványai ezúttal sem akartak alább engedni. A Duna-partiak viszont remekül kezdték a mérkőzést és egy távoli lövéssel megszerezték a vezetést. Csakhogy az FK ezúttal sem adta fel és a szünetig nemhogy egyenlíteni tudtak, de a vezetést is megszerezték. Mindkétszer a Csíkszeredából Székelyudvarhelyre szerződő Tankó Levente volt eredményes. Előbb egy átlövésgóllal, majd egy közelről leadott lövés akadt be a galaci kapuba.

A szünet után parázs jelenetek zajlottak a parketten. Előbb szépített a kitámadó Galac, majd az FK újra átvette a vezetést Kedei révén. A hajrára fokozódtak az izgalmak. A Galac a vészkapus taktika reményében hajtott az egyenlítésért, de nemcsak ez, hanem a vezetést is megszerezték. Ezúttal az udvarhelyieken volt a sor, hogy a vészkapus taktikához nyúljanak és ez bevált. Balázsi egyenlített a 38. percben.

Ezzel pedig egy újabb bravúros pontot sikerült elcsípniük Jakab Zoltán tanítványainak.

Az első meccs eredményének függvényében a Csíkszeredai Imperial Wet úgy léphetett pályára, hogy amennyiben nyer a Dévai Autobergamo ellen, akkor biztos résztvevői lesznek a bajnoki döntőnek.

Talán a tét miatt is a csíki csapat nem nyújtotta tudása legjavát a Hunyad megyei gárda ellen. Hiába birtokolták többet a játékszert, igazán veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítani a vendégek kapuja előtt. Rengeteg volt a pontatlanság mindkét csapat játékában.

A második félidőre 0–0-val fordultak a felek, amelyet a dévaiak kezdtek jobban és egy kontra végén Hugo volt eredményes. Két perc múlva jött az egyenlítés: Duque megpattanó lövése jutott a dévai hálóba. A folytatásban kapujuk elé szorultak a vendégek, de a csíki gól nagy nehezen született meg és erre egészen a 37. percig kellett várni. Újfent Duque volt eredményes, ezúttal közelről.

Az Imperial győzelme egyben az is jelenti, hogy Cosmin Gherman a hátralevő két mérkőzés eredményétől függetlenül biztosan bejutott a bajnoki döntőbe. Most két kérdés maradt: ki lesz az ellenfél, illetve hogy kinél lesz a pályaelőny.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, felsőház, 4. forduló
Galaci United – FK Székelyudvarhely 4–4 (1–2)
Gólszerzők:
Ignat (5.), Cireș (31.) Tacot (36., 37.), illetve Tankó Levente (17., 20.), Kedei Barna (35.), Balázsi Attila (38.).

Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobergamo 2–1 (0–0)
Gólszerzők:
Mario Duque Velasco (25., 37.), illetve Hugo Hose (23.).

A bajnokság állása
1. Csíkszereda 12 pont
2. Galac 9
3. Déva 5
4. Székelyudvarhely 1

Fotó: Csíkszeredai imperial Wet / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei