A hosszabbítás döntött


Karaktert mutatott a Sportklub.

Két mérkőzés után 1–1-re állt a Csíkszeredai Sportklub és a Ferencváros-Telekom a jégkorong Erste Liga elődöntőjében. A párharc Csíkszeredába költözött és egy nagyon fontos harmadik meccs vette kezdetét.

A hazai oldalon nem történt változás – Részegh Zolt sérülését leszámítva –, csupán a sorok összeállítását kavarta meg Jason Morgan vezetőedző. A harmad sorból Fodor az elsőbe került, míg Becze hátrament a helyére.

A túloldalon több kényszerű csere is történt. Bordasérülés miatt hiányzott Kulmala, míg Ellerby eltiltását töltötte.

A magyar és székely himnuszt követően jöhetett a várva várt összecsapás.

A csapatok nagyon kimérten kezdtek. Az első két meccsel ellentétben a Sportklub nem esett ellenfelének így nagyon kiegyenlített küzdelmet lehetett látni. A csapatok egymás hibáira vártak. Az első hibából pedig azonnal gól született: a 19. percben Pavuk és Sági szerzett korongot a csíki kapu mögött és Somogyit hozták helyzetbe, aki nem hibázott.

A második felvonásra sem változott a játék képe. Valamivel aktívabb volt a végig négy sorozó Ferencváros a három sorozó Sportklubbal szemben. Ugyanakkor ez veszélyt is tartogatott magába, hiszen esély nyílt a kontrákra. Ezzel pedig élt is a csíki alakulat: Beczét ugratták, aki önzetlenül hozta helyzetbe Taratuhint, aki az üres kapuba passzolta a korongot.

A záró felvonás elején tovább dolgozott a Ferencváros, de miután nem sikerült feltörni a csíki reteszt, egyre óvatosabbá vált a játék. Szamankovnak és Aranynak akadt ugyan dolga, de remekül megoldották a feladatokat. A mezőnyben többet és keményebben dolgozó Ferencváros az 56. percben megszerezte a vezetést. Tóth Richárd bombája kijött Szamankovról és közelről Kóger volt eredményes. A Sportklub azon nyomban elindította a válaszcsapás sorozatot. Alig több mint két perccel a vége előtt Jason Morgan időt kért és lehozta kapusát. Hat az öt ellen kilenc másodperc múlva eredményes volt a kék-fehér alakulat. A játékvezetők viszont tovább engedték a játékot, majd az első megszakításnál visszanézték a helyzetet. Kiderült, hogy Combs kapáslövése a belső vasról jött ki. 2–2.

A gól erőt adott a Sportklubnak és újabb lehetőségek adódtak, de gól nem született.

Jöhetett a hosszabbítás. Amely 29 másodpercig tartott. A csíkiak első akciójukból gólt szereztek: Becze-Loginov-Taratuhin volt a korong útja és utóbbi volt eredményes.

A párharc vasárnap este 18.30 órától folytatódik a negyedik meccsel.

Erste Liga, elődöntő, 3. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub – Ferenváros-Telekom 3–2 – hosszabbítás után (0–1, 1–0, 1–1, 1–0)
Gólszerzők:
Andrej Taratuhin (32., 61.), John Anthony Combs (58.), illetve Somogyi Balázs (19.), Kóger Dániel (56.)
Az egyik fél 4. győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Sportklub javára.

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei