Győzelemtől fosztották meg az FK Csíkszeredát


Még van esély a felsőházra.

Rangadót rendeztek a román labdarúgó-bajnokság másodosztályának 20. játéknapján, vagyis az utolsó előtti fordulóban. A Viitorul Pandurii Tg. Jiu és az FK Csíkszereda csapott össze az alapszakasz záró napján.

Mindkét fél a felsőházi rájátszásra pályázott, így igencsak izgalmas 90 percre számíthattunk, ahol hibázni egyik csapatnak sem szabadott.

Valentin Suciu, az FK vezetőedzője a kapus tekintetében kénytelen volt változtatást eszközölni, mivel Rybánszky a pénteki edzésen megsérült, helyét Gyenge Szilárd vette át. A hazaiak a 12. percben próbára is tették a fiatal csíki hálót, aki Cioiu lövését hárította. A folytatásban Schieb állt közel a gólszerzéshez, de lövését a Viitorul hátvédje blokkolta. A 26. percben Bor szinte a gólvonalról mentett, majd a 39. percben Paraschiv közeli lövését fiatal kapus bravúrral védte.

Szünet után Dragu esett el a csíki tizenhatosban, de a játékvezető tizenegyes helyett műesésért sárga lapot adott a Pandurii játékosának. Innen kezdve a csíkiak játéka felpörgött, az ellenfél pedig az időhúzásra rendezkedett be, egyértelműen kedvezett nekik a döntetlen. A 81. percben Schieb előtt adódott újabb nagy lehetőség, de a fehér mezesek becsúszva mentettek szögletre.

A 86. percben egy jobboldali Jebari beadást követően Bor pár méterről be talált, és Horia Mladinovici játékvezető előbb megadta, majd néhány másodperc után lesre hivatkozva érvénytelenítette a találatot. Egyértelmű tiszta góltól fosztották meg a piros-fekete mezes csíki csapatot.

A hosszabbításban Pintér törhetett kapura, Lixandru azonban a tizenhatos vonala környékén lerántotta, a játékvezető kiállította a Viitorul játékosát és az FK szabadrúgáshoz jutott, de Pintér lövése fölé szállt.

Összességében véve kivették az FK kezéből a győzelmet. A Pandurii az iksznek köszönhetően az első helyre ugrott előre, míg az FK Csíkszereda a kilencedik helyre.

Az alapszakasz végén az első hat a felsőházi rájátszásba kerül, míg a többi alakulat a kiesés elkerülése ellen fog küzdeni. Még semmi nem dőlt el, hiszen a 11. helyen álló Petrolul és a listavezető Viitorul között mindössze 4 pont a különbség. Ennek fényében bármi megtörténhet az utolsó játéknapon.

Liga 2., 20. forduló
Viitorul Pandurii Tg. Jiu – FK Csíkszereda 0–0 (0–0)


Fotó: liga2.prosport.ro

A rovat legfrissebb hírei