Utolsó másodperces gól döntött


Nyolcpontos előnnyel zártak a csíkiak.

Zárult a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában a teremlabdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszása. Az már az utolsó előtti fordulóban eldőlt, hogy a sorozat döntőjébe a Csíkszerdai Imperial Wet, illetve a Galaci United kerül és előbbiek fogják élvezni az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc során a pályaelőnyt. Míg a bronzért az FK Székelyudvarhely és a Dévai Autobergamo fog küzdeni.

A felsőházi rájátszás utolsó fordulójában pont így alakultak a párosítások is.

Nyitásként a Jakab Zoltán által dirigált udvarhelyiek a Dévával néztek farkasszemet. Az FK-tól ugyanazt a bátor játékot láthattuk, mint amelyet az előbbi két meccsen is. A szünetre kettővel mentek, majd a mérkőzés hajrájáig háromgólosra növelték előnyüket. A végjátékra a dévaiak a vészkapus taktikához nyúltak és ez a számításuk bejött, hiszen másfél perccel a vége előtt kiegyenlítettek, döntetlenre mentve az összecsapást.

A záró találkozón a döntő be jutott alakulatok néztek egymással farkasszemet. Az Imperial Wet szakvezetése igyekezett legjobbjait pihentetni erre az összecsapásra. Ennek ellenére az első 20 perc eseményeit kézben tudták tartani, sőt  Pânzaru A 10. percben megszerezte a vezetést is.

A szünetet követően sem változott a játék képe, ám Cojocaru a 26. percben egyenlített egy védelmi megingást követően. A gázpedálról nem vette le a lábát az Imperial és ennek a 35. percben lett meg az eredménye, amikor Lașcu visszavette a vezetést, majd ugyanő kettőre is növelhette volna az előnyt, ám kihagyta a kisbüntetőjét. Ezt pedig megbosszulta a Galac és másfél perccel a vége előtt egyenlítettek.

Sokan azt gondolgatták, hogy lefutott ez a találkozó. Nem így lett. Cosmin Gherman vészkapus taktikához nyúlt és 1 (!!!) másodperccel a vége előtt ez gólt eredményezett. Iszlay talált be megszerezve a három pontot a csíkiaknak.

A éremért zajló küzdelmek időpontjáról még nincsen információ. Talán annyi biztos, hogy a finálé április harmadik hétvégéjén (április 17-18-án) kezdődik. A kisdöntőről még semmi hír...

Felsőházi rájátszás, 6. forduló
Csíkszeredai Imperial Wet – Galaci United 3–2 (1–0)

Dévai Autobergamo – FK Székelyudvarhely 5–5 (1–3)

A felsőházi rájátszás végeredménye
1. Csíkszeredai Imperial Wet 18 pont
2. Galaci United 10
3. Dévai Autobergamo 7
4. FK Székelyudvarhely 2

Fotó: Csíkszeredai Imperial Wet / facebook / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei