Nem védheti meg címét az olimpián a román női csapat


A Veres Grétával felálló román válogatott csak a mezőny második felében végzett.

Csalódást keltően szerepelt a Kazanyban megrendezett Világkupán a román párbajtőr csapat, amely mindössze a 15. helyen zárta a koronavírus-krízis kirobbanását követő első nemzetközi versenyét. Ezzel biztossá vált, hogy a szatmárnémeti Veres Gréta Annamáriát is a soraiban tudó válogatott nem lehet ott Tokióban és Románia nem védheti meg Rio de Janeiróban szerzett bajnoki címét.

Az olimpiai bajnok csapatból egyedül Ana Maria Popescu maradt a páston, rajta kívül Bianca Benea és két szatmárnémeti lány, Veres Gréta és Amalia Tataran alkotja jelen pillanatban a román válogatottat. Amely Kazanyban előbb 45-36-ra legyőzte Kazahsztánt, ezt követően viszont sorra alulmaradt Dél-Koreával (44-45), Svájccal (44-45) és Egyiptommal (39-45) szemben, végül pedig 45-31-re legyűrte Kanadát. Ezzel pedig a 15. helyen zárt.

A 26 éves Veres Gréta (fotó) február végén a román bajnoksággal melegített, ahol a döntőig menetelt, ott viszont kikapott az egyéniben az olimpiára kijutó Ana Maria Popescutól. Érdekesség, hogy a 2016-os olimpiai bajnok csapatban is szerepelt egy szatmári lány, a magyarul is kitűnően beszélő Simona Pop.

fotó: www.facebook.com/veresgreti

A rovat legfrissebb hírei