Zilah alázta a világsztárokkal felálló Bukarestet


Cselekedetben és szóban is porig alázta a női kézilabda-bajnokság rajtján az erdélyi kiscsapat, Zilah, a világsztárok garmadával felálló Bukaresti CSM-t.

Úgy a női, mint a férfi kézilabda-bajnokság kezdetét vette és nem kis meglepetések születtek. A legérdekesebb meccsek a játékvezetés került terítékre. A hős viszont a női kézilabdázás nagy öregje Gheorghe Tadici volt.

Griubisics, Tortensson, Pintea, Grbics, Lekics, Chiper, Perianu, Klikovac… és még ez a névsor sem volt elég a Bajnokok Ligája trófeára vágyó Bukaresti CSM-nek, hogy legyőzze Zilahi HC-t a női bajnokság első fordulójában. A Gheroghe Tadici által felkészített zilahiak ugyanis 25-24-re győztek a román válogatottat is irányító Tomas Ryde alakulata ellen.
 
Jöttek is kifogások: a játékvezetők a hibásak. Erre jött Tadici és porig alázta a CSM játékosait és vezetőségét. „Egyetlen játékosuk jobban keres, mint az én teljes csapatom együttvéve! Ne akarják elvenni a lányok érdemeit!” – mondta a Gazeta Sporturilor sportlapnak – „A CSM-nél nem látszik ilyen elszántság, mert náluk több lány is vakációzni jött Romániába és ezért még pofátlanul nagy pénzt is kapnak. A gond az, hogy közpénzt. Nálunk semmi se jó, ami román, csak a külföldi. Pedig minden játékosomat román edzők nevelték.” – zárta Tadici.
 
A férfi bajnokság pontvadászata is némi meglepetéssel indult. A tavalyi ezüstérmes Konstancai Dobrogea Sud kétgólos vereséget szenvedett a Nagybányai Minaur otthonában. A vendégek csapatában az ex-székelyudvarhelyi játékos Csóg Vencel egy gólt jegyzett.
 
A legparázsabb találkozót Tordán rendezték, ahol a házigazda Potaissa a Bukaresti CSM-t fogadta. A fővárosi alakulat végig kézben tartotta a meccset, hiszen szünetben hat, míg kilenc perccel a vége előtt öt góllal vezettek. Ekkor kapcsolt a Torda és megfordította a meccset. A CSM játékosai, akárcsak a lányoknál, itt is játékvezetők ténykedését vitatta, hiszen szerintük az utolsó percekben több két perces szabálytalanságot is elengedtek a füttymesterek. Ezen a meccsen is számos volt udvarhelyi sportoló jutott szóhoz. A hazaiaknál Tálas Huba 2, Thalmaier 4, míg Ghita 1 találatig jutott, ellenben a túloldalon Georgevski 4, Ramba 6, illetve Onyejekwe 5 gólt szerzett.
 
Eredmények,1. forduló
 
Női bajnokság: Nagybányai Minaur – Nagydisznód 25–25, Slobozia – Slatina 25–25, Bukaresti Rapid – Brassói Corona 20–30, Rm. Valcea – Dunarea Braila 24–18, Gloria Buzau – Kolozsvári CSU 32–22, Besztercei Gloria – SCM Craiova 22–24, Zilahi HC – Bukaresti CSM 25–24.
 
Férfi bajnokság: Nagybányai Minaur – Konstancai Dobrogea Sud 25–23, Bukaresti Steaua – Temesvári Poli 26–24, Resicabánya – HC Buzau 23–23, Bákói CSM – Dunarea Calarasi 25–24, Tordai Potaissa – Bukaresti CSM 28–27, Bukaresti Dinamo – CSM Vaslui 34–30, Fogarasai VSK – CSM Focsani 17–20.

A rovat legfrissebb hírei