Székelyföldi döntő a Román Kupában


Valóra vált álom!

Székelyudvarhely ad otthont a teremlabdarúgó Román Kupa négyesdöntőjének, ahová a házigazda és egyben címvédő FK mellett a Csíkszeredai Imperial Wet, a Dévai Autobergamo és a Luceafarul Buzau jutott be.

A torna nyitásaként a házigazda udvarhelyiek a Dévai Autobergamoval mérték össze erejüket. A tavalyi két finalista így idén már az elődöntőben összefutott. A vendégek pedig nem aprózták el és már a harmadik percben megszerezték a vezetést. A folytatásban a hazaiak is veszélyeztettek és Tankó, majd Kedei hagyott ki egy-egy ziccert. A nagyrészt kiegyenlített első félidőt végül egy újabb dévai gól zárta le, amelyre Kerestély csak egy kapufával tudott válaszolni.
A fordulást követően a Jakab Zoltán által dirigált udvarhelyi csapat átvette a játék irányítását, ám minden próbálkozás hiábavaló volt. Legközelebb újból Kerestély járt, de ismét a kapufát találta el. A 32. percben megtört a jég: Bálint spiccelése a kapufát érintve jutott a hálóba. Egy percre rá a vendégek egy emberrel kevesebben maradtak Gavrila kiállítása nyomán és kétperces előny újabb udvarhelyi gólt hozott. Bálint egyenlített. A hajrára érkezve mindkét csapatnak megvolt a lehetősége, hogy lezárja a meccset, amely végül az udvarhelyiknek jött össze. 28 másodperccel a vége előtt Tankó zárta le a meccset, döntőbe juttatva az FK-t.

A nap második meccsén a Csíkszeredai Imperial Wet toronymagas favoritként várhatta a Luceafarul Buzau elleni meccset. Ennek ellenére a bodzavásáriak remekül tartották magukat az első félidőben. A vezetést ugyan meg tudták szerezni, de 20 perc után már a csíkiak vezettek. A második félidőben végleg kijött a két csapat közti tudásbeli különbség és zsinórban szereztek három gólt amellyel eldöntötték a mérkőzés sorsát.

Ezzel tehát eldőlt, hogy székelyföldi döntőt játszanak az idén. Az FK Székelyudvarhely a címvédésre törekedhet, míg a csíkiak begyűjthetik azt a trófeát, amely még hiányzik a gyűjteményből.

Teremlabdarúgó Román Kupa, elődöntő
FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo 3–2 (0–2)
Gólszerzők:
Bálint Andor (32., 35.), Tankó Levente (40.), illetve Dos Santos (3.), Magalhaes (18.)
FK Székelyudvarhely: Grigoraș – Kedei, Szécsi, Balázsi. Bálint, Tankó, Kerestély, Gálfi.

Csíkszeredai Imperial Wet – Luceafărul Buzău 5–1 (2–1)
Gólszerzők:
Cristian Matei (12., 24.), Leonardo dos Santos (14.), Küsmödi Tamás (29.), Tifán Tamás (32.), illetve Gabriel Bobe (4.)
Imperial Wet: Farkas (Cârdei) – Lașcu, Duque, Milovac, Covaci, Biró, Iszlai, Cr. Matei, Pânzaru, Tifán, Küsmödi, dos Santos, Bíró.

Döntő
Ma, 16.00: FK Székelyudvarhely – Csíkszeredai Imperial Wet.

Fotó: Futsal Klub Székelyudvarhely / facebook

A rovat legfrissebb hírei