Az Európa Liga négyes döntőjében a Nagybánya – Kerekes nélkül


A Minaur hazai pályán is legyőzte az egykori magyar válogatottat is soraiban tudó Brailát.

Elsőként jutott be az idei szezon előtt életre hívott EHF Európa Liga elődöntőjébe a Nagybányai Minaur női kézilabda csapata, miután az idegenben aratott győzelem (31-24) után szombaton hazai pályán is fölülmúlta a szintén román Dunarea Braila együttesét 27-25 arányban.

Az első mérkőzésen a 8 gólos Jovana Kovacsevics és a 7 találatig jutó Jelena Lavko vezetésével magabiztos előnyt harcolt ki a nagybányai együttes, amelynek színeiben a mindössze 19 éves Kerekes Éva is betalált egyszer. A korábbi 94-szeres magyar és 26-szoros román válogatott Bucur (született Szőcs) Ibolya Gabriellát is soraiban tudó Braila nem túl fényes reményekkel várhatta a visszavágót. Már csak azért sem, mert a legutóbbi 9 egymás ellen találkozón a Minaur 8-szor nyert, egy mérkőzés pedig döntetlenre végződött.

A visszavágóra a Buceschi Costica edző és Kovács Magdolna Ildikó másodedző alkotta szakmai stáb nem nevezte a zetelakai születésű Kerekest, aki így a pályán kívülről figyelhette, hogy társai leginkább csak futottak az eredmény után. Igaz, a Braila legnagyobb előnye 4-1-nél volt, de az első félidő végén mégis 14-13-as vendégvezetést mutatott az eredményjelző.

A szünet után aztán az ezúttal hét gólig jutó Kovacsevics vezetésével a Minaur átvette az irányítást, a 48. percben már 23-20-ra vezetett. A vendégek még egyenlítettek 25-25-re, de az utolsó öt percben már csak Cristina Popa és Anca Polocoser volt eredményes, így a Minaur 27-25-re megnyerte a visszavágót is.

A folytatásról annyit lehet egyelőre tudni, hogy az Európai Kézilabda Szövetség május 7–9. között rendezné meg a Final Fourt. A helyszín egyelőre ismeretlen. Mint ahogy a többi elődöntős kiléte is. Érdekesség, hogy a másik három negyeddöntőben egyaránt érdekelt egy-egy orosz gárda. Az Asztrahanocska 32-26-ra kikapott a Siófoktól, a visszavágót vasárnap rendezik. Szintén vasárnap fogadja az első meccset 33-29-re megnyerő Nantes a Zvezda Zvenigorodot, míg a norvég Herning Ikast 31-29-es győzelem után szombaton látja vendégül a Lada Togliattit.

fotó: csminaur.ro

A rovat legfrissebb hírei