Másodjára is nulláztak


Meccslabdához juthat a Sportklub.

Két brassói mérkőzést követően 1–1-re állt a jégkorong Erste Liga döntőjének állása, ahol a Brassói Corona és a Csíkszeredai Sportklub néz egymással farkasszemet. A párharc a harmadik és negyedik összecsapásra Csíkszeredába tette át székhelyét, ahol a házigazdák célja az volt, hogy a megszerzett pályaelőnyt megtartsa.

Ennek fényében jól is kezdett a Jason Morgan-Hozó Levente edzőpáros által dirigált kék-fehér alakulat. A kék-fehérek nagy erőket mozgattak meg a szombati találkozó első perceiben és ennek köszönhetően megszerezték a vezetést Wishart révén, sőt 20 perc után 2–0-val mehettek pihenni egy újabb Wishart gólnak köszönhetően. A második felvonásban a Corona mindent megtett, hogy közelebb kerüljön ellenfeléhez, de Szamankov a helyén volt és amikor már ő is tehetetlen volt, akkor két alkalommal a vas is kisegítette Wilson és Finucci lövéseinél. A záró felvonásra megrázta magát a csíki csapat és sikerült eldönteni a mérkőzés sorsát: Fodor, Casaneanu és Kuljas talált be Tőke ketrecébe.

Erste Liga, döntő, 3. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 5–0 (2–0, 0–0, 3–0)
Gólszerzők:
Wishart (2., 14.), Fodor (49.), Casaneanu (50.), Kuljas (53.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Sportklub javára.

Mestermérleg
Jason Morgan, vezetőedző, Sportklub Csíkszereda: „Fontos volt, hogy jobban kezdjük a mérkőzést, mint a második brassói meccsen. Wishart két nagyszerű gólt szerzett az első harmadban, aminek köszönhetően kicsivel nyugodtabban játszhattunk a folytatásban. A második húsz percben nekünk estek, tudtam hogy Mac (Dave MacQeen – brassói tréner) felrázza csapatát. Arra is számítottunk, hogy beszoríthatnak minket, jó csapat a Brassó, nem hiába nyerték meg az alapszakaszt. Nagyszerű emberhátrányos védekezésünk volt, Szamankov pedig hihetetlen védéseket mutatott be, egyszerűen lezárta a kaput. A harmadik harmadra sikerült „kieveznünk a viharból”, a harmadik sorunk két csodálatos gólt szerzett Fodor és Edu (Casanenanu Eduard) révén, ezután Kuljas Combs remekbeszabott asszisztját vágta az ellenfél kapujába. Voltak nehéz pillanatok, de lehetetlen, hogy 60 percig tökéletes játékot produkálj. Holnap egy új nap, 0-0-ról kezdődik a mérkőzés és mindent megfogunk tenni a győzelemért.

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „A vége, az 5-0 sajnos csúnya lett. Ennek ellenére az első 2 harmadban sok helyzetünk volt, lőttünk talán 3 vasat, rengeteg lövésünk volt, naggyá tettük a kapusukat. Ha bemegy néhány helyzet, teljesen másképp alakult volna.”

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei