Másodjára is egyenlített a Brassó


Mínusz háromról jöttek vissza.

 Összesítésben 2–1-re vezetett a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga döntőjének negyedik mérkőzése előtt, és nagyon közel került ahhoz, hogy meccskoronghoz jusson a Brassói Coronával szemben. Ehhez győzni kellett volna.

És úgy nézett ki, hogy ez a meccs is meglesz. Álomszerűen indult ugyanis. Alig több, mint 10 perc alatt Farkas, Becze és Tousignant is bevette Tőke ketrecét. A vendégek trénere Dave MaQueen pedig kapust is cserélt: Tőke helyére Polc került a vasak közé. Ez pedig döntő tényezőnek bizonyult.
 
A harmad második felére a vendégek feljavultak és Fowlie, illetve Finucci révén mínusz egyre hozták fel csapatukat.
 
A második felvonás kemény mezőnymunkát hozott, majd egy Combs megugrás révén kétgólos előnyt kovácsoltak maguknak a hazaiak. Ekkor megint úgy nézett ki, hogy kézben tartja a meccs irányítását a hazai csapat. Nem így lett. A felvonás végén Molnár Zsombor egyéni megoldásból talált be, hogy a záró felvonás elején egyenlítsenek a vendégek. Klempa gólját ugyanakkor les előzte meg, amelyet a játékvezetők nem vettek észre.
 
Innentől kezdve a felek nagyon óvatos játékot mutattak és bár a hajrában megvolt a esély a hazaiak oldalán a győztes gól megszerzésére, de Combs nem tudta a ziccerét értékesíteni. Jöhetett a hosszabbítás. Itt a csíkiak teljes mértékben uralták a játékot, de a Brassónak elég volt egy helyzet és azt Bors révén értékesítették. 
 
Négy meccs után így 2–2-re álltak a felek.
 
Erste Liga döntő, 4. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 4–5 (3–2, 1–1, 0–1, 0–1) – h.u.
Gólszerzők: Farkas (6.), Becze (8.), Tousignant (11.), Combs (26.), illetve Fowlie (12.), Finucci (20.), Molnár Zs. (39.), Klempa (44.), Bors (65.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2.
 
Mestermérleg
Jason Morgan, vezetőedző, Sportklub Csíkszereda: "Ma mindent egy lapra tett fel a Brassó, hiába vezettünk a mérkőzés elején 3 góllal, nekik volt muszáj kockáztatniuk, hiszen ha összetettben 3-1-el elhúzunk, onnan már nagyon nehéz lett volna visszakapaszkodniuk. Egyértelmű volt, hogy nem adják fel, hiába vezettünk 4-2-re, máskor ez elég szokott lenni, ahhoz hogy győzzünk, de ma nem volt elegendő. Megint csak azt tudom mondani az ellenfélről, hogy okkal végeztek az első helyen, nagyon jó csapatot alkotnak és képesek voltak visszajönni a mérkőzésbe. A hosszabbításban bármi megtörténhet, óriási területek szabadulnak fel, ilyenkor egy apró hiba eldöntheti a meccset. A következő mérkőzésen a bedobásokra sokkal jobban kell figyelnünk, ma a vendégek két gólt is a bulikból szereztek. Hangsúlyozom, ez hoki, bármi megtörténhet, máskor elég a győzelemhez, ha 2-3 góllal vezetsz."
 
Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: "Ismét nagyon jól kezdtük a meccset, ha iróniával akarunk élni, mert 3-0-ra elment a Csíkszereda, de utána hatalmas csapatmunkának köszönhetően sikerült visszakapaszkodni. Ezért azt kell mondjam, hogy a fiúk száz százalékosan megérdemelték a mai győzelmet, nagyon büszkék vagyunk rájuk."

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei