Kihagyott helyzetek és vereség


Az 1. Ligáért küzd az FK Csíkszereda.

 Hiába játszott jobban az FK Csíkszereda, a Bukaresti Rapid visszavágott az alapszakaszban elszenvedett vereségéért és mindhárom pontot elvitte Csíkszeredából a labdarúgó másodosztály felsőházi rájátszásának első fordulójában.

 
Sok megszakítással kezdődött a felsőházi rájátszás az FK számára, amelyen negyedórányi játék után a Rapid egy jobb oldali szögletet követően Adrian Balan fejesével szerzett vezetést, a labda a bal kapufáról pattant a hálóba. A gól után a csíkiak átvették az irányítást és többet birtokolták a labdát, de a befejezéseknél se Suciu Toni, se Bauza, aki ziccerben rúgta fölé, sem Schieb fejese nem jutott túl a gólvonalon. A félidő vége előtt a Rapid növelhette volna előnyét, de Hlistei lövését Gyenge Szilárd bravúrral hárította.
 
Szünet után látványos védelmi hibák maradtak kihasználatlanul, előbb a Rapid kapusa késett el a felszabadítással, lövésébe Bara lépett oda, de a labda mellé pattant. A folytatásban az FK védelme is elaludt, Kelemen ütközött a csíki kapussal és helyzetbe hozták Balant, ám Apró még időben tudott javítani. Nem sokkal később a szünetben beállt Panoiu az oldalhálót találja el, majd a 65. percben Bauza ismét ziccerben, egy az egyben a kapussal képtelen gólt rúgni…
 
Az utolsó tíz percben is adódott lehetőség az egyenlítésre, de Bor beadását a Rapid csapatkapitánya Dandea a gólvonalról rúgta ki, Apró érkezett a kipattanóra, rosszul találta el a labdát…ez is kimaradt. A hosszabbítás perceiben még két szabadrúgáshoz jutottak a csíkiak, de Moldovan kapuja érintetlen maradt.
 
Liga 2., felsőházi rájátszás, 1. forduló
FK Csíkszereda – Bukaresti FC Rapid 0–1 (0–1)
Gólszerző: Balan (16.)
 
Fotó: fkcsikszereda.ro / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei