Szőcs duplája is kevés volt a román győzelemhez Versecen


Bosznia segítségére is szüksége van immár a román válogatottnak.

Rendkívül eseménydús, fordulatokban gazdag és látványos mérkőzést vívott egymás ellen péntek este Szerbia és Románia férfi futsal-válogatottja a 2022-es holland rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatának 4. csoportjában, a 4-4-es végeredmény azonban igazából egyik csapatnak sem segít.

A vajdasági Versecen rendezett találkozón a vendégek kezdtek jobban, Szőcs László már a 87 másodperc után betalált. Az Autobergamo Déva játékosa a második félidőben duplázott, ám addigra már 4-2-re vezettek a szerbek. A hazaiak ugyanis előbb a korábbi temesvári és csíkszeredai légiós, Stefan Rakics révén egyenlítettek, majd az újabb román gólt követően hármat rúgtak zsinórban, így elhúztak 4-2-re. Ekkor jött ismét Szőcs, majd a galaci Octavian Cires, aki beállította a 4-4-es végeredményt.

A Mánya Szabolcsot (Kecskemét) és Kedei Barnát (FK Székelyudvarhely) is bevető Románia ezzel a döntetlennel maradt a csoport második helyén, egy ponttal lemaradva a szerbek mögött. Ahhoz, hogy életben maradjanak a továbbjutási esélyeik és a csoport második helyén végezzenek, szerdán hazai pályán le kell győzniük a csoport utolsó helyén álló Észak-Macedóniát, míg a szerbeknek ki kell kapniuk idegenben az eddig százszázalékos Bosznia-Hercegovinától.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei