Első pont a felsőházban


Mioveniben lépett pályára az FK.

Szép, tavaszias időben vette kezdetét a labdarúgó másodosztály felsőházi rájátszás második fordulója, ahol az FK Csíkszereda a CS Mioveni vendége volt.
 
A hazaiaknál kezdő volt az FK egykori játékosa Veres Szilárd is. Elsőként az Arges megyeiek próbálkoztak, de Kelemen útját állta a támadásnak, igaz ez egy sárgalapba került. A szabadrúgást Rădescu végezte el, erős lövése kevéssel ment mellé, Gyenge Szilárd hozzá is ért a labdához. A szögletet követően gyors ellentámadásba lendül az FK, Pintér remekül indította Schiebet, aki félpályánál áthámozta magát a Mioveni utolsó védőjén, de a labdához a hazaiak kapusa ért elsőként oda, miután kénytelen volt kijönni a tizenhatoson kívülre. A folytatásban pontatlan passzokat láthatunk mindkét oldalon. A 28. percben Takács jobboldali beadását Bauza kapásból fölé rúgta. A hátralevő időben távoli lövésekkel próbálkozott mindkét fél, de veszélyes helyzetet egyik csapat sem alakított ki.
 
Szünet után Bor Dávidot, Raul Palmeș váltja, a hazaiak edzője Alexandru Pelici azonban nem változtatott csapata összeállításán. Az FK egyik legaktívabb játékosa Schieb volt, aki többször jutott el a Mioveni tizenhatosáig. Egy órányi játék után Suciu mester frissíteni próbál, érkezik Jebari és Botorok. A 62. percben Schieb baloldali beadásába Bauza fejel bele hét méterről, de fölé ment. A 77. percben az argentin játékos beadását Jebari veszi át kissé körülményesen a tizenhatoson belül, de lövésébe belecsúsznak a hátvédek. Két perc múlva ismét Jebari kerül helyzetbe, nagyot küzd és a tizenhatos vonaláról eleresztett lövését Popescu csípte el. A 81. percben a hazaiak helyzete következik, Isfan 25 méterről bombáz Gyenge kapujára, aki résen volt és parádés védést mutatott be. Öt perc múlva Takács harcolt nagyot a jobboldalon, többen is útját állják, de át küzdotte magát és közelről leadott lövését Popescu nehezen ugyan, de hárította. Rögtön utána Jebari próbálkozott egy távoli lövéssel, ez sem rossz, de a gól elmaradt.
 
Az FK jól küzdött a végén, beszorították a Miovenit, igaz a hosszabbítás utolsó percében szöglethez jutnak a sárga mezesek, de az eredmény nem változott.
 
Liga 2., rájátszás, 2. forduló
CS Mioveni – FK Csíkszereda 0–0 (0–0)
CS Mioveni: Popescu – Șerbănică (Cosoreanu 84.), Iacob (Burnea 84.), Gheorghe, Măr, Rădescu (Oancea 63.), Șerban (Tănase 63.), Veres, Rusu (Massaro 75.), Blănaru, Isfan. Vezetőedző: Alexandru Pelici.
FK Csíkszereda: Gyenge – Takács, Kelemen, Apró, Bor (Palmeș 46.), Csürös, Casiadi (Jebari 56.), Bara (Csonka 89.), Pintér (Botorok 56.), Bauza, Schieb. Vezetőedző: Valentin Suciu.
 
Fotó: superbet.ro 

A rovat legfrissebb hírei