Nem bírtak az alapszakaszgyőztessel


Csak a szépítés jött össze.

A román labdarúgó-bajnokság másodosztályának felsőházi rájátszás harmadik mérkőzésén sem termett sok babér az FK Csíkszereda számára, ezúttal az alapszakaszgyőztes Craiova vitte el a pontokat Csíkszeredából.

A mérkőzés a vendégek helyzeteivel indult, de ami még rosszabb, a 12. percben Casiadi-Bakó Soma megsérült, így Valentin Suciu vezetőedző kényszerű cserét kellett végrehajtson. Mivel Casiadi a két kötelező ifi játékos egyike volt és posztjára nem volt hasonló korú játékos, a szakmai stáb Mészárost Andrást is le kellett cserélje. Ez a kettős csere megkavarta és némiképp visszafogta az FK-t és az oltyánok éltek a lehetőséggel, Compagno révén vezetést szereztek. A félidő vége előtt Takács előtt adódott jó lehetőség, távoli szabadrúgását Enache védte, majd Schieb került jó helyzetbe, de fölé lőtte.

Szünet után Kelemen a saját tizenhatosában egy labdáért vívott párharcban lerántotta Ciolacut, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt, amit a craiovai játékos értékesített. Innentől kezdve a vendégek az előny megtartására koncentráltak és nem kockáztattak. A csíkiak a hátrány ellenére tovább próbálkoztak, de Botorok és Takács beadásaira nem volt érkező játékos. A 82. percben egy bedobást követően Csürös fejjel csúsztatott labdáját Bauza fejelte a hálóba, a szépítés összejött, de az egyenlítés már nem.

Sőt, a végjátékban Gyenge bravúrral védte Anghelina távoli löketét, Luboya emelésénél pedig szerencsénk volt, centiméterekkel ment mellé. Az alapszakaszgyőztes Craiova megérdemelten nyert.

Liga 2., play-off, 3. forduló
FK Csíkszereda–U Craiova 1948 SA 1–2 (0–1)
Gólszerzők
: Bauza (82.), illetve Compagno (22.) és Ciolacu (büntetőből 52.).
FK Csíkszereda: Gyenge – Takács, Kelemen, Apró, Palmeș (Csonka 92.), Csürös, Casiadi-Bakó (Botorok 12.), Bauza, Jebari, Schieb (Pintér 82.), Meszáros (Bara 12.).
U Craiova 1948: Enache – Negru, Gugu, Ispas, Huyghebaert, Munteanu (Cacheiro, 82.), Baeten (Anghelina, 62.), Albu, Voicu (Luboya, 68.), Ciolacu, Compagno (Bălan, 82.).

Fotó: fkcsikszereda.ro / Pál Zoltán

 

A rovat legfrissebb hírei