Egy lépéssel közelebb a Bölények Ligájához


Rajt a feljutásért vívott harcban.

 Sepsiszentgyörgyön a Szabó Kati Sportcsarnokban elrajtol a férfi kézilabda-bajnokság feljutásért rendezett tornája. A selejtezőcsoportokból nyolc csapat kvalifikálta magát a döntő tornára.

A nap nyitómeccsén a CSU Pitesti nagyon sima győzelmet aratott a CSU Craiova felett és 35–26 arányban győzedelmeskedtek.
 
Ezt követően a Kolozsvári U lépett pályára a CSM Ploiesti ellen. A kolozsvári alakulat már az első félidőben lerendezte az érdemi kérdéseket és 25–8-as előnyre tett szert. Nem volt kérdésé, hogy ki a jobb csapat és ennek megfelelően végül 45–24-es győzelmet könyvelhettek el.
 
A harmadik találkozón a Segesvári VSK viszont már nem tudott túllépni saját árnyékán és 30–25-ös vereséget szenvedett a CSM Alexandria alakulata ellen.
 
A nap záró összecsapásán a Székelyudvarhelyi Szejke SK a CS Medgidia alakulatával mérte össze erejét.
 
A Szejke SK hiányzói ellenére nagyon jól kezdte a meccset, teljesen uralta a játékot az egyébként elég durván játszó Medgidia ellenében, Szabó Benjámin és Komporály, majd a félidő vége felé Csibi lőtték a gólokat. Orbán fantasztikus volt a kapuban, az elsú félidőben hét védés állt a neve mellett és mindössze hat gólt kapott, ezek közül az egyiket hetesből. Hatgólos ellőnyel fordulhattunk, utána pedig tovább növeltük az előnyünket a második félidőben, tíz és tizenegy gól is volt közte, a vége pedig kilenc lett. A Szejke okosan, szépen, taktikusan játszva nyerte meg sok góllal a találkozót.
 
Szombaton 16 óra 20 perctől a CSU Pitești lesz az ellenfelük: ha megnyerik a mérkőzést, három éves álom válik valóra, a Szejke SK feljut a legfelsőbb osztályba!
 
Döntő torna, negyeddöntő, péntek
CSU Pitesti – CSU Craiova 35–26 (18–10)
CSM Ploiesti – Kolozsvári U 24–45 (8–25)
CSM Alexandria – Segesvári VSK 30–25 (15–11)
CS Medgidia – Székelyudvarhelyi Szejke SK 21–30 (6–12)
 
Döntő torna, elődöntő, szombat
CSU Pitesti – Székelyudvarhelyi Szejke SK (16.20)
Kolozsvári U – CSM Alexandria (19.00)
 
Fotó: kezilabda.ro

A rovat legfrissebb hírei