Elmaradt a bravúr, de…


Helyt álltak a magyarok.

A Vasas Jégcentrumban rendezett Három Nemzet Torna zárónapján a magyar férfi jégkorong-válogatott a belaruszokkal mérkőzött meg. A találkozó az ellenfél 3–2-es győzelmével zárult. 
 
A magyar férfi jégkorong-válogatott másfél perccel a vége előtt kapott góllal 3-2-es vereséget szenvedett az elitvilágbajnokságra készülő fehérorosz csapattól a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban rendezett Három Nemzet Torna utolsó játéknapján, szombaton.
 
Rögtön az első helyzetüket gólra váltották a vendégek egy kontrából, ám 26 másodperc múlva a honosított Scott Macaulay egyenlített Hári János gyönyörű fonákpasszából. A közel egyenlő erők küzdelme folytatódott, és mindkét oldal hagyott ki emberelőnyt, sőt a magyarok hátrányban két komoly helyzetet is elpuskáztak.
 
A második harmad óvatos játékot hozott, kevés ziccerrel, és egy fehérorosz kapuvassal, Stipsicz Bence kiállítása alatt sem változott az állás. A záró játékrész elején főleg a magyarok veszélyeztettek, Terbócs István a kapuvasat találta el, míg Bartalis István éles szögből az üres kapu előtt keresztbe lőtte el a pakkot.
 
A 49. percben a hátvéd Szirányi Bence iramodott meg, és ahogy beért a vendégek harmadába, erős lövést zúdított a bal felső sarokba. Amint emberelőnybe kerültek a fehéroroszok, Mihail Sztefanovics ugyancsak a bal felső sarkot lőtte ki a jobb bedobópontról. És szinte ugyanez volt a forgatókönyv az 59. percben: vendég emberelőnyben ezúttal Andrej Belevics bombázott a bal felsőbe.
 
Sean Simpson szövetségi kapitány együttese - amely csütörtökön 1-0-ra kapott ki az osztrákoktól - már az augusztusi olimpiai selejtezőre hangolt, mivel a koronavírus-járvány miatt törölték divízió I/A-világbajnokságot.
 
Három Nemzet Torna, 3. nap:
Fehéroroszország – Magyarország 3–2 (1–1, 0–0, 2–1)
Gólszerzők: Gyemko (3.), Sztefanovics (55.), Belevics (59.), illetve Macaulay (3.), Szirányi (49.)
 
Fotó: jegkorongszovetseg.hu

A rovat legfrissebb hírei