Bölények Ligájában a Szejke SK


Hatalmas bravúr!

 Történelmi sikert aratott Székelyudvarhely felnőtt kézilabda-csapata a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati sportcsarnokban a CSU Pitești együttesét legyőzte, ezzel a kiírás szabályzata szerint jogot nyert a Nemzeti Ligában való szereplésre.

A mérkőzés jól indult a Szejke számára, habár több hiányzója voltű az együttesnek, a Pitești csapatban pedig olyan tapasztalt, az élvonalban évekig játszó kézilabdázók voltak, mint Florin Dragomir kapus, illetve Ion Stan és Răzvan Răpciugă, utóbbi az Székelyudvarhelyi KC-ban is játszott tíz évvel ezelőtt. Sipos Lóránt együttese azonban nagyon jól és okosan küzdött, az pedig az első félidő derekától már látható volt, hogy fizikailag jobban fogja bírni az iramot ellenfelénél.
 
Kétgólos udvarhelyi előnnyel fordultak a csapatok, a második félidőben pedig nagyon kijött a különbség a két együttes között. Habár a játékvezetők döntései nem mindig voltak érthetőek (például Jére egyből piros lapot kapott egy ütésért), a Szejke folyamatosan növelte az előnyét, ellenfele nagyon elfáradt a második félidőre – abszolút megérdemelt győzelem volt.
 
Sipos Lóránt edző és együttese véghez vitte azt, amiről minden udvarhelyi kézilabda szerető ember álmodozik három éve: kivívta a feljutást!
 
A torna döntőjét ma este 19.00 órától rendezik.
 
Döntő torna, elődöntő
CSU Pitesti – Székelyudvarhelyi Szejke SK 19–32 (13–15)
Szejke SK: Orbán (12 védés / 19 kapott gól) – Hadnagy 5, Komporály 4, Fekete 2, Szabó 8, Kónya 7, Jére 2. Csere: Jobb (3/0) – Csibi 3, Tófalvi Krisztián 1, Szilveszter. Vezetőedző: Sipos Lóránt.
 
Kolozsvári U – CSM Alexandria 25–30 (10–13)
 

A rovat legfrissebb hírei