Előnyben a csíkiak


Elkezdődött a bajnoki döntő!

Az elmúlt évek két legjobb csapata a Csíkszeredai Imperial Wet és a Galaci United került a teremlabdarúgó-bajnokság fináléjába. Köszönhetően annak, hogy a csíkiak behúzták a felsőházi rájátszás első helyét ők élvezhetik a pályaelőnyt a Duna-partiakkal szemben.

Az Imperial Wet remek hangulatban érkezhetett a fináléra, hiszen nemrég behúzták a Román Kupa győzelmet is.

Ennek is köszönhetően valamivel aktívabban kezdtek a hazaiak, ám a vendégek hamar kiegyenlítették a játék képét. Az első 10 perc hullámzó, érdekes és helyzetekben gazdag meccset hozott. Ám innentől kezdve leült a meccs. Majd az Imperial kezdett dominálni és ennek a 14. percben lett meg az eredménye, amikor Dos Santos lövését Uhellinton estébe juttatta a galaciak kapujába. A gólt követően a vendégek kezdtek fölénybe kerülni. És egyenlítettek is. Az edző-játékos Ignat kapáslövése zúdult védhetetlenül a hazai kapuba. Alig pár másodperc múlva már a vezetést is megszerezték a vendégek, miután kigyűlt a hazai oldalon a hat szabálytalanság és megítélt 10 méterest Araujo lőtte a kapuba. Alig egy perc múlva újabb 10 métereshez jutottak a galaciak, ám ezúttal Araujo nem volt eredményes. Sőt a meccs hajrájához közeledve Dos Santos egyenlített: parádésan lőtte ki a hosszú felsőt.

A fordulást követően a hazaiak azonnal visszavették a vezetést Küsmödi révén. Ezt követően adok-kapok következett a pályán, majd az utolsó percekre felpörögtek az események. Előbb történt egy gólváltás, majd a vendégek az egyenlítés reményében lehozták kapusukat. Ez visszafelé sült el s Covaci és Panzaru is betalált.

Az Imperial Wet teljesen megérdemelten aratott győzelmet és került lépéselőnyben a sorozat döntőjében, amely az egyik fél harmadik győzelméig tart.

Folytatás ma, szintén Csíkszeredában.

Döntő, 1. mérkőzés
Csíkszeredai Imperial Wet – Galaci United 6–3 (2–2)
Gólszerzők:
Uhelliton B. Souza (14.), Dos Santos (20.), Küsmödi Tamás (21.), Andrian Lașcu (35.), Bogdan Covaci (37.), Adrian Pânzaru (39.), illetve Florin Ignat (18.), Daniel Araujo (18.), Octavian Cireș (36.).
Imperial Wet: Alin Robert Cârdei – Adrian Pânzaru, Cristian Matei, Dos Santos, Uhelliton B. Souza. Cserék: Farkas Attila (kapus), Küsmödi Tamás, Miklós Tamás, Biró Attila, Ti fán Tamás, Andrian Lașcu, Iszlai Richárd, Duque Velasco, Bogdan Covaci. Vezetőedző: Cosmn Gherman.
United: Andrei Dinicuță – Sergiu Tacot, Constantin Burdujel, Andrei Crăciun, Daniel Araujo. Cserék: Ionuț Păduraru (kapus), Metei Boșneagă, Octavian Cireș, Robert Crișan, Florin Ignat, Marius Arhire, Iulian Cojocaru, Robert Cireș, Viorel Cojoc. Vezetőedző: Florin Ignat.

Fotó: Csíkszeredai Imperial Wet / facebook / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei