A magyar válogatott Bleicher és Dávid is ezüsttel zárta a szezont


Két erdélyi csapat ezüsttel zárt, kettő pedig búcsúzott az élvonaltól.

A hétvégén bajnokot avattak a román röplabdában: a férfiak mezőnyében az Arcadia Galac megtartotta bajnoki címét, míg a lányoknál meglepetésre a Targoviste végzett az élen. Ami ennél fontosabb, hogy mindkét mezőnyben egy-egy erdélyi együttes végzett a második helyen: a Zilah, illetve a Balázsfalva. Soraikban egy-egy magyar válogatott játékossal.

Kezdjük az áttekintést a lányoknál, ahol némi meglepetésre megszakadt az utóbbi hat kiírásból ötöt megnyert Balázsfalva (fotó, fent) sorozata: a Bleicher Rékával felálló erdélyiek négyszer is kikaptak a Targovistétől. Pedig az erdélyiek a szezon előtt a bajnoki címvédés mellett a Román Kupa és a Challenge Kupa meghódítását tűzték ki céljukként. Ebből egyedül a Román Kupa jött össze.

Ami a Targovistét illeti, nyerő húzásnak bizonyult számukra az olasz Giovanni Caprara edző szezon közben történő kinevezése. A talján mester olasz, orosz és holland mellett immár román bajnok is – na meg világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes.

Ami a mezőny többi erdélyi csapatát illeti, a Lugos az ötödik helyen végzett, a Kolozsvári NTT U utolsóként, azaz 12.-ként kiesett, míg a Marosvásárhely utolsó előttiként osztályozóra kényszerül az Arges ellenében.

A férfiaknál a galaci Arcada sikersorozatát nem sikerült megtörni, a moldvai csapat zsinórban harmadik címét nyerte meg, négy ponttal megelőzve a nyáron újraszerveződött Zilah együttesét. Amelynek soraiban szerepelt 2019 legjobb magyar játékosa, Dávid Csanád is, aki Nagybányáról tette át székhelyét. Érdekesség, hogy a szilágyságiak kétszer is megverték a bajnokot, amely ezen kívül még két vereséget szenvedett.

Az erdélyi csapatok közül a Bartha Bélával felálló Dési Unirea a hatodik, a nagybányai Stiinta Explorarii a hetedik, a Kolozsvári U a nyolcadik, a Temesvár a tizedik, a Brassó pedig a 11. helyen végzett.

Ezzel a Brassó egy év után búcsút is int az élvonalnak egy irreálisan pocsék szezon végén: egyetlen meccset sem nyertek, mi több, szettet is csak kettőt...

fotók: doarvolei.ro/www.facebook.com/david.csanad 

A rovat legfrissebb hírei