Egyre távolodnak a feljutástól


Újabb vereség.

Hatalmas bravúr volt az FK Csíkszereda részéről, hogy kivívta a labdarúgó másodosztály felsőházi rájátszásában való szereplés jogát. A legjobb hat csapatot felvonultató mezőnyben viszont döcög a szekér.

Nem föltétlen a játékkal, hanem inkább a helyzetkihasználással van a baj. És ez a Dunarea Calarasi elleni bajnoki meccsen is bebizonyosodott.

Akárcsak az alapszakaszban, ezúttal is rengeteg helyzetet dolgoztak ki a csíkiak, elsőként Mészáros, majd Kelemen is fölé rúgta. Közben a vendégek részéről előbb Djuric veszélyeztette Gyenge kapuját, majd Kelemen óriási védelmi hibájára Bud csapott le, a szemfüles csatár pedig nem hibázott.

A 27. percben szép összjátékot követően Schieb került helyzetbe, közelről leadott lövése kevéssel a kapufa mellett suhant el. Nem sokkal később a vendégek juttak szöglethez, Lopez fejese mellé ment. A 39. percben Alami ziccerben rúghat kapura, de Kelemen az utolsó pillanatban szerelni tudja a sárga mezes játékost. A folytatásban a második ligában kezdőként bemutatkozó 18 éves Bujdosó Szilárd ívelt remekül a kapu elé, Csürös érkezett is, fejese azonban mellé ment. Szünet előtt Jebari, Bauza és Mészáros is próbálkozott, de egyikük sem tud egyenlíteni.

A második félidőben előbb Apró beadását Bauza fejelte rá, ez is fölé szállt, majd Mészáros került helyzetbe, de a vendégek kapusa jól vetődött ki, a kipattanóra érkezett ugyan Jebari, mindhiába ziccerben a kapu fölé lőtte a labdát. Az egyenlítést Apró szabadrúgása hozta meg: a középhátvéd mintegy 30 méterről szabadrúgásból talált be. Öt perccel később a frissen becserélt Bara törhet kapura ziccerben, Began kapus elakasztotta, tizenegyeshez jutott az FK ám Bauza lövését azonban a vendégek kapusa kivédte…

A kihagyott büntető és a számos helyzet megbosszulta magát, Șandru egy jobbról beívelt szabadrúgás után a kapu közeléből mattolta Gyengét. A végén még Rotar és Pintér előtt is adódott egyenlítési lehetőség, de sajnos nem tudtak betalálni, így a Călărași ismét győzni tudott Csíkban.

Liga 2., play-off, 4. forduló
FK Csíkszereda – Dunărea Călărași 1–2 (0–1)
Gólszerzők:
Apró (63.), illetve Bud (18.), Șandru (78.).

További eredmények
CS Mioveni – ACS ASU Poli Temesvár 4–0
U Craiova 1948 – Bukaresti Rapid 1–0

Fotó: fkcsikszereda.ro / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei