Csíkszeredából is ismert fejlesztési igazgató


Új szakember a Magyar Jégkorong Szövetség fejlesztési igazgatója.

Július 1-jétől Don MacAdam lesz a Magyar Jégkorong Szövetség fejlesztési igazgatója. A szakember a legmagasabb szinten szerzett tapasztalatokat pályafutása során, különböző beosztásokban dolgozott az NHL-ben, az AHL-ben, a QMJHL-ben, ideát volt az EBEL-es Bolzano és az Erste ligás Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője. 2019 óta a Ferencváros utánpótlásában dolgozott szakmai igazgatóként, innen igazol át az MJSZ-hez.

Sipos Levente, a szövetség főtitkára elmondta: „Az elmúlt három évben főállású fejlesztési igazgató tevékenykedett az MJSZ kötelékében Jim Brithén személyében. A rutinos svéd szakember 2018 első hónapjaiban felmérte jégkorongunk fejlődésének aktuális állapotát, és számos konkrét javaslatot fogalmazott meg, ezek végrehajtására kértük fel őt hároméves szerződés keretében. Sikerként könyvelem el, hogy nagymértékben fejlesztettük a képzési rendszer piramissémáját az alapoktól az elit edzőképzésig, és az IIHF is akkreditálta a programot. A koronavírus-járvány következményei miatt a terveinket sajnos folyamatosan alakítanunk, szűkítenünk kellett, de nem teszünk le aktuális elképzeléseink megvalósításáról sem. Az elmúlt években a mentoredzőprogramban más neves külföldi szakemberek között Don MacAdamet is megismerhettük. A vele való beszélgetések során evidenssé vált számomra, hogy számíthatunk rá a jövőben is, kiderült, hogy szívesen folytatná a Jim Brithén által megkezdett munkát a maga felfogásában. Számos vezetési kérdésben és a fő fejlesztési irányokban egyetértünk, emellett energikussága, pozitív szemlélete miatt a vele dolgozó kollégák is kedvelik, illetve sokat tanulnak tőle. Ebben lépünk szintet júliustól. Nagyon várom a közös munkát ebben a formában is, mindenben támogatom az új fejlesztési igazgató gyors és hatékony beilleszkedését.”

Don MacAdam a következőképpen nyilatkozott minderről: „Az elmúlt két évben a Ferencvárosnál végzett munkám mellett mentoredzőként dolgoztam a szövetség kötelékében. Jó érzés ezek után, hogy átfogóbb feladatok elvégzésében is számítanak rám. Rengeteg potenciált látok a magyar jégkorongban, nagyon sok pozitív dolgot tapasztaltam az elmúlt két év során. Erős és eltökélt emberek dolgoznak a különböző pozíciókban, úgy érzem, sikerült az edzőknek sok értékes információt átadnunk minden korosztályban. Az edzők és a játékosok fejlesztése a legfontosabb feladat, ezáltal lehet előrébb lépni. Sok előremutató fejleményt láthattunk az elmúlt időszakban ezen a vonalon a magyar hokiban. A munka innentől alapvetően a korosztályos válogatottak, az U20-as, az U18-as és az U16-os csapatok vezetőedzőivel, másodedzőivel, erőnléti edzőivel kezdődik meg, kialakítjuk a keretrendszert, majd hozzálátunk a konkrét feladatok elvégzéséhez.”

Fotó: Csíkszeredai Sportklub / facebook

A rovat legfrissebb hírei