Előnyben a Brassó és a Galac


Önmaga árnyéka volt a Sportklub!

Elrajtoltak a román jégkorong-bajnokság elődöntői. Az újdonsült Erste Liga bajnok Csíkszeredai Sportklub a Galaci VSK, míg a Gyergyói HK a Brassói Corona ellen lépett jégre idegenben. Mindkét székely csapat vereséget szenvedett, sőt a Gyergyói HK-t érzékeny veszteség is érte a vereség mellett.

Pont egy héttel ezelőtt egy tartalékos csíki csapat pontot tudott szerezni a Duna-parti városban a VSK ellen. Ezúttal viszont már nem babra ment a játék, hanem a döntőbe jutásért. A Sportklub jobban kezdett és Taratuhin révén meg is volt a vezetés. A Galac viszont egyre jobban belelendült a játékba és zsinórban három gólt szereztek, átvéve a vezetést a meccs felére. Ekkor még Taratuhin újfent tudott válaszolni, de Szkacskov, alig 17 másodpercen belül visszaállította a kétgólos különbséget. A Sportklub a záró felvonásban mindent megtett az egyenlítésért, de nagyon görcsös volt a játék. Több volt az egyénieskedés, mint a csapatjáték, amelynek a vége vereséget eredményezett és a Galac az 59. percben üres kapura is betalált.

A Sportklub a mérkőzés során előnyben két és hátrányban egy gólt kapott és nagyban ezen speciális játékelemnek köszönheti a vereséget.

Mintegy hat hét után játszott újra tétmeccset a Gyergyói HK, amely rögtön Brassóban a Corona ellen kellett jégre lépjen, s ráadásul az elődöntőben. Az első felvonás kiegyenlített játékot hozott és egy-egy gólt mindkét oldalon. A második felvonásra sem változott a játék, ám a meccs feléhez érkezve egy ötperces rövidzárlat miatt a GYHK zsinórban három gólt kapott. Szilassy Zoltán vezetőedző azonnal időt is kért. Ennek pedig megvolt az eredménye. A harmad hajrájában Péter szépített, majd a záró felvonás közepén St. Amant góljával már csak egy volt közte. Az 52. percben viszont több, mint fél órát állt a játék. Szigeti Ákos szenvedett egy súlyos fejsérülést, olyannyira, hogy a mentő is pályára kellett beálljon. A hosszú kényszerszünet nem vette ki a ritmusból a GYHK-t és az 59. percben Basaraba egyenlített.

Jöhetett a hosszabbítás. A Corona kihagyott egy emberelőnyt, majd Basaraba ütőjében maradt a győztes gól, hogy végül a 66. percben Klempa erőszakos korongszerzését, majd passzát követően Tranca szerezte meg a győztes brassói találatot.

Elődöntők, 1. mérkőzést
Galaci VSK – Csíkszeredai Sportklub 5–2 (1–1, 3–1, 1–0)
Gólszerzők:
Nyeznyamov (9., 59.), Constantin (31., 34.), Szkacskov (39.), illetve Taratuhin (7., 38.).
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Galac javára.

Brassói Corona – Gyergyói HK 5–4 (1–1, 3–1, 0–2, 1–0) – h.u.
Gólszerzők
: Molnár Zs. (20.), Klempa (28.), Tranca (32., 66..), Valchar (33.), illetve Bíró G. (6.), Péter Zs. (38.), St. Amant (50.), Basaraba (59.).
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Brassó javára

Fotó: Daniel Maximilian Milata

A rovat legfrissebb hírei