Két erdélyi játékvezető is ott lesz az Európa-bajnokságon!


Ilyen még nem volt a román játékvezetés történelmében.

Kovács István és Ovidiu Hategan is mérkőzést vezethet a soron következő labdarúgó Európa-bajnokságon! Korábban soha nem volt még példa rá, hogy két román(iai) játékvezető is részt vehessen egy felnőtt tornán.

A 36 éves Kovács István (jobbra) számára ez lesz az első alkalom, hogy felnőtt tornán vehet részt, minek utána 2019-ben közreműködhetett az U19-es világbajnokságon Brazíliában. A nagykárolyi sípmester ebben a szezonban három találkozón fújt a Bajnokok Ligájában, legutóbb pedig az angol Manchester United és a spanyol Granada találkozóját vezette az Európa Liga negyeddöntőjében. Segítője Vasile Marinescu és Mihai Artene lesz az Eb-n.

Az aradi Hategan (balra) idén már hét BL-találkozón működött közre játékvezetőként. A 40 éves spori már a 2016-os kontinenstornán is részt vett. Az ő munkáját Sebastian Gheorghe és Radu Ghinguleac segíti majd.

A június 11. és július 11. között sorra kerülő kontinenstornán Románia mellett Németország, Hollandia, Anglia és Spanyolország képviselteti magát két játékvezetővel. Magyarországi bíró nincs a listán. Van ugyanakkor egy argentin, aki az UEFA és a CONMEBOL (Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség) közötti együttműködés gyümölcseként amolyan tapasztalatszerzés céljából működhet közre az Európa-bajnokságon.

Az Európa-bajnokságon részt vevő bírók:
Kovács István és Ovidiu Hațegan (Románia)
Felix Brych és Daniel Siebert (Németország)
Carlos Del Cerro Grande és Antonio Miguel Mateu Lahoz (Spanyolország)
Michael Oliver és Anthony Taylor (Anglia)
Bjorn Kuipers és Danny Makkelie (Hollandia)
Cüneyt Çakır (Törökország)
Andreas Ekberg (Svédország)
Orel Grinfeeld (Izrael)
Szerhij Karaszev (Oroszország)
Daniele Orsato (Olaszország)
Artur Manuel Ribeiro Soares Dias (Portugália)
Clément Turpin (Franciaország)
Slavko Vinčić (Szlovénia)
Fernando Rapallini (Argentína)

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei