Nyolc pont egy negyedben – nem jutott az Európa Kupa döntőjébe a Nagyvárad


Vasárnap a harmadik helyért küzdhet meg az erdélyi gárda.

Nem jutott be a FIBA Európa Kupa döntőjébe a Nagyváradi VSK férfi kosárlabda-csapata, miután a péntek este Tel - Avivban megrendezett elődöntőben 77-66 arányban alulmaradt a lengyel Arged BMSlam Stal Ostrow csapatával szemben. A nagyváradi álmok már a második negyedben szertefoszlottak.

Jól kezdte a történelmi mérkőzést, a klub első nemzetközi elődöntőjét, egyben történelme 62. kontinentális összecsapását az Aaron Broussard, Stephen Holt, Garlon Green, Dragan Zsekovics, Arturas Belaika ötössel nyitó Nagyvárad. Az első játékrészben ugyanis már tíz ponttal is vezettek az erdélyiek, a vége azonban (csak) 24-18-as előny lett.

Ezt viszont szinte totális összeomlás követte a második negyedben, amelyben a lengyelek agresszívebbek és pontosabban voltak úgy támadásban, mint védekezésben. Nem is engedtek csak 8 pontot az nagyváradiaknak, ők viszont 25-öt is szórtak, amivel a nagyszünetre 43-32-re megfordították az állást.

Mint a második félidőben kiderült, végleg! A harmadik negyedben ugyanis 14-14-re, a negyedikben pedig 20-20-ra végeztek a csapatok, így a Stal Ostrow végül 77-66-ra nyert és bejutott döntőbe, ahol a házigazda Ironi Ness Ziona lesz az ellenfele.

A Nagyvárad szintén vasárnap az olasz BC Parma ellen küzd meg a bronzéremért. A másik elődöntőben ugyanis az izraeliek 81-80-ra győzték le az olaszokat.

fotók: http://www.fiba.basketball/

 

A rovat legfrissebb hírei