Így verték tönkre az erdélyiek a Dinamót Videóval


Meglepetés Aradon, Bálint László csapata elvérzett az „erdélyi derbin”.

A román labdarúgó élvonal rájátszásának alsóházában szereplő mindhárom erdélyi együttes érintett volt a 3. forduló pénteki nyitónapján. Aradon némi meglepetésre a vendég Hermannstadt legyőzte az UTA-t (0-1), míg Medgyesen 4-1-es pofont kapott a Dinamo. Ám ezen már senki nem lepődik meg.

A 18 bajnoki címével Románia második legeredményesebb csapataként a Dinamo már évek óta történelmi mélyponton van, az előző szezon végén is csak a mezőny 16 csapatra való bővítése mentette meg a kieséstől. Amely felé a piros-fehérek idén is robognak, Medgyesre például 12 nyeretlen bajnoki után érkeztek. Ez a széria pedig immár 13-ra bővült, amely találkozókon mindössze három pontocskát kapartak össze.

A mérkőzés hőse Ronaldo Deaconu (fotó) volt, aki előbb gólpasszt adott Vlad Morarnak (14.), majd Ricardo Valentének (29.) is, végül a 39. percben maga is betalált. Időközben a bukarestiek legjobbja, Deian Sorescu is betalált (35.), a végeredményt pedig a Comore-szigeteki válogatott Nasser Chamed állította be a 88. minutumban büntetőből.

A nap másik találkozóján Bálint László csapata négy veretlen mérkőzéssel – ezeken gólt sem kapott – a háta mögött fogadta a legutóbbi három bajnokiját elveszítő Hermannstadtot. Ennek ellenére a vendégeké lett a három pont, köszönhetően Petrisor Petre 50. percen szerzett góljának.

Győzelmével a nagyszebeniek megelőzték a kiesőhelyre visszacsúszó Dinamót, de előnyük csak egy pont. Az UTA ezzel szemben a második, a Gaz Metan pedig a negyedik – hat fordulóval a vége előtt.

fotó: www.facebook.com/GazMetanMediasOficial

A rovat legfrissebb hírei