Egy győzelemre a bajnoki címtől


Kézben tartott mérkőzés.

 Két mérkőzés után összesítésben 1–1-re állt a Galaci United és a Csíkszeredai Imperial Wet a teremlabdarúgó-bajnokság fináléjában. Tehát a Duna-parti alakulat elvette a csíkiak pályaelőnyét az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában.

 
A harmadik és a negyedik mérkőzésre Galacon kerül sor. A Cosmin Gherman által dirigált csíki csapat egyértelmű győzelmi céllal utazott el Galacra.
 
Ahogyan arra számítani lehetett kőkeményen állt bele a két csapat a harmadik meccsbe, hiszen a győzelem meccslabdához juttatja valamelyik felet. Nemcsak a kapuk forogtak veszélyben, hanem a sportolók testi épsége is. Minden egyes belépő nagyon keményre sikeredett. Ezt végül a 10. percben unták meg a játékvezetők: a vendégek ex-galaci játékosa Lascu ugrott ki a félpályánál, de Tacot annak rendje s módja szerint feldöntötte a sportolót. Villant a piros lap. Jött az időkérés a csíkiak mesterétől és az emberelőnyt végül Dos Santos váltotta gólra, megszerezve a vezetést. A hátrányban levő galaciak azonnal taktikát váltottak és átálltak a vészkapus játékra. A csíki védelem és annak oszlopa Cardei viszont állta a sarat és 20 perc után 0–1 maradt az állás.
 
A második félidőre a biztos védekezést és a kontrajátékot választotta a vendégek mestere, ami bevált. A 26. percben pedig megduplázta előnyét az Imperial: Burdujel igyekezetében a saját kapujában pöccintette a labdát. Ha nincs ő, ott lett volna Dos Santos.
 
A hazai csapat nem tudott újítani és a meccs hajrájában végérvényesen eldöntött mindent az Imperial. Előbb Biró Attila, majd Dos Santos is betalált. És ekkor már az sem számított, hogy az utolsó percben Cojovaru megszerezte a becsületgólt.
 
A döntő negyedik mérkőzésére, vasárnap 15.30 órától, már úgy léphet pályára a Csíkszeredai Imperial Wet, hogy amennyiben nyerni tud, akkor megszerzi az áhított bajnoki címet.
 
Ez sem lesz könnyebb meccs, mint az előzőek!!
 
Teremlabdarúgás, döntő, 3. mérkőzés
Galaci United–Csíkszeredai Imperial Wet 1–4 (0–1)
Gólszerzők: Cojocaru (40.), illetve Dos Santos (12., 39.), Burdujel (26., öngól), Biró (35.)
Galac: Dinicuta (Paduraru) – Tacot, Burdujel, Araujo, Cires, Bosneaga, Crisan, Ignat, Arhire, Cojocaru, Neacsu. Edző: Ignat Florin.
Csíkszereda: Cardei (Biró Zs.) – Lascu, Cr. Matei, Covaci, Uhellinton, Panzaru, Iszlai, Tifán, Biró A., Duque, Miklós, Farkas, Dos Santos. Edző: Cosmin Gherman.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 az Imperial javára.

A rovat legfrissebb hírei